MENÜ

Özgüven kazandıracak bir galibiyet

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko gibi yeni kurulmuş bir takım için sezona galibiyetle başlamak çok önemliydi. Herkes, Obradovic sonrası Fenerbahçe’yi çok fazla merak ediyor. Biz de öyle... Kızılyıldız karşısında sezonun ilerleyen kısımları için olumlu sinyaller aldık. Tabii rakibin Kızılyıldız olduğunu da unutmadan söze başlayalım. 20 yıldır Amerika’da olan Kokoskov’un Fenerbahçesi’nde biraz NBA esintileri hissettik. Takım De Colo, Vesely ve Brown üzerine kurulu olacak, diğerleri tamamlayıcı rollerde yer alacak. Dün bu ana üçlü çok iyi oynayıp diğerleri de üstlerine düşen görevleri yerine getirince ortaya farklı bir galibiyet çıktı.

Haberin Devamı

2. periyotta Pierre ve Hamilton’un oyuna girmesiyle Fenerbahçe’nin atletik gücü arttı, uzun kollu ve fiziksel oyuncular sayesinde savunma agresifliğini yukarıya çeken Sarı-Lacivertliler, kendisine maçı kazandıracak farka ulaştı. Kokoskov ilk Euroleague maçını kazandı. Eddie, Hamilton ve Pierre ilk kez Euroleague oynadı. Ulanovas ve Barthel ilk kez ülkeleri dışındaki bir takımda forma giydi.

Haberin Devamı

Tabii ki Fenerbahçe’nin işi kolay değil ama bu üç isim dışındakilerin de rollerini kabul etmeleri, takım için oynamaları, oynarken de kendilerini mutlu hissetmeleri ilerisi için sevindirici noktalardı. Ama Fenerbahçe taraftarı şunu unutmamalı. Kızılyıldız’a karşı bu oyun yetebilir ama hâlâ gelişme adayı olan bir takım için Real Madrid, Anadolu Efes, Barcelona, CSKA gibi takımlara karşı özellikle sezon başında büyük sorunlar yaşanabilir.

4 numaralar...

Rakipler, De Colo-Hamilton üzerinden organize edilen hücumlara illa ki önlem alacaklardır. Burada diğerleri ne kadar devreye girebilecek? Yıllardır Fenerbahçe hücumlarında 4 numaralar büyük önem taşıyordu. Ama şu ana kadar bu pozisyonda hiç verim alamıyor Kokoskov. Belki de kendi tercihi! Sonuçta moral ve özgüven kazanmak adına iyi bir başlangıç oldu Fenerbahçe adına. Önlerindeki 5 haftada Efes, Maccabi ve Panathinaikos deplasmanları, iç sahada oynanacak CSKA ve Bayern münih maçı var. Alınacaklar sonuçtan bağımsız olarak Fenerbahçe’nin bu zorlu mücadelelerde nasıl bir karakter ortaya koyacağı sezonun devam eden kısmı açısından da belirleyici olacak.

YORUM YAZ