MENÜ

Oyun kötü, sonuç süper

Abone Ol Google News

Euroleague'de sezonu yarılarken Anadolu Efes için kritik bir mücadeleydi. Maç öncesi Shane Larkin sakatlanmış, Miçiç ve Clyburn de sakat olmalarına rağmen sahaya çıkmıştı. Asvel de Alex Tyus, Leuvergne ve Jonas Matheews'in yokluğunda 10 kişilik rotasyonla sahadaydı. Bu tip maçlar hep tehlikelidir. Rakip zayıf göründüğü için yeterli motivasyon sağlanamaz. Nitekim Efes de ilk 3 periyodu bu şekilde oynadı. Asvel dar rotasyonu çok iyi kullandı, herkesten verim aldı.

Haberin Devamı

Devreyi 36- 29, 3. periyodu da 58-52 önde bitiren Fransız ekibi 22. dakikaya da 66-58 önde girdi. O ana kadar saha içi isabeti bulamayan Clyburn önderliğinde kararlı bir basketbol oynamaya başladı. M'Baye ve Polonara'dan katkı alamayan Ergin Ataman, Clyburn'ü 4 numaraya çekip takımı kısalttı. Miçiç kritik anlarda üçlükler buldu ve yavaş yavaş farkı kapayan Lacivert- Beyazlılar 18-2'lik seriyle 76-68 öne geçti. 6 dakikalık basketbol Asvel'i devirmeye yetti. Barcelona, Baskonia, Monaco gibi takımların kaybettiği haftada yukarıya bir adım daha yaklaşmak adına çok değerli bir galibiyet oldu.

Haberin Devamı

Pozisyonları yetersiz

Geçen haftanın da kopyası bir maç yaşandı. 3 periyod oyunu önde götüren ve son bölümde 20'ye 2'lik seriyle maçı Maccabi'ye veren Efes, bu kez aynı hikayeyi Asvel karşısında kendisi yazdı. Yeni transfer Chris Singleton'a bu takımın çok ihtiyacı vardı. M'Baye ve Polonara fizik olarak pozisyonları için yetersiz. Singleton tecrübesi, güçlü fiziği ile özellikle savunmada takıma çok katkı verecektir.

Efes çift maç haftasında Valencia ve Barcelona deplasmanlarına gidiyor. En azından alınacak bir galibiyet hedef doğrultusunda çok değerli olacaktır....

YORUM YAZ