MENÜ

On numara Galatasaray

Abone Ol Google News

Galatasaray NEF, coach Pistoilis geldikten sonra 10. maçını da kazanmayı başardı. Hem de son iki yılın Euroleague şampiyonuna karşı. Sezonu müthiş bitirmişlerdi, daha da gelişerek devam ediyorlar. Galatasaray iyi bir kadroya sahipti, Pistoilis ve Canaan'ın gelmesiyle birbirlerini tamamlayan bir takım haline geldiler.

Haberin Devamı

3. periyottaki 36-17'lik seri, Dee Bost'un bu serideki resitali, 6 üçlük atan Bost'a, Canaan'ın 5 üçlükle eşlik etmesi, en önemlisi Okben ve Sadık'ın yanına Göksenin, Canberk, Eray'ın da monte edilip rotasyonun çok genişlemesi bu sıradışı zaferi Cim Bom'a getirirken, bu rotasyon Galatasaray'ı şampiyonluğun de en önemli adaylarından biri yapıyor.

Tabi ki seri uzun. Efes mutlaka reaksiyon gösterecektir.

Galatasaray sevris kırdı

Ama şu bir gerçek ki, Sertaç'ın gitmesiyle yerli rotasyonda kimyası bozulan Efes, her ne kadar Euroleague şampiyonu olsa da ligde geçmiş yıllardaki kadar favori değil...

Normal sezonda aldıkları 7 yenilgi de bunun göstergesi.

Ergin Ataman, Galatasaray'ın süper kısalarına karşı Micic-Beaubous ve Bryant tercihini kullandı. Bence rakip kim olursa olsun Larkin jokeri de düşünüldüğünde 3 kısa yerine 3 uzun tercih edilmeli. Egemen ve Yiğitcan, bu seviyeler için tecrübesiz kalıyor. Burada Buğrahan ve Erten Gazi'ye güvenmek, Egemen-Yiğitcan tercihine göre daha mantıklı gibi geliyor.

Haberin Devamı

Sonuçta harika bir Play-Off dönemi geçiyor. Çeyrek finalden itibaren hiçbir seride net favori olmadığını belirmiştim. Nitekim Darüşşafaka da Galatasaray da servis kırmayı başardı.

Önümüzde de bizleri bekleyen mükemmel maçlar var.

YORUM YAZ