MENÜ

Olaylı maç Efes'in

Abone Ol Google News

Bitime3dakika kala, Melih-Singleton gerginliği, final maçının önüne geçti!.. Karşılaşmada 8 diskalifiye yaşandı, öncesinde de iki oyuncu 5 faul ve çiftkenki faulle oyun dışında kalmıştı.. Maçın sonucumu!. Efes, Fenerbahçe'yi 95-73yendi, seride2-0üstünlük sağladı, şampiyonluğun kapısını araladı.

Haberin Devamı

Maçtan çok olayların damga vurduğu bir final serisi izledik Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasında... Fenerbahçe Beko, 40 sayı farklık ilk maç sonrası biraz daha dirençli ve motive çıkmıştı 2. randevuya. Nitekim maç Efes'in üstünlüğünde geçse de, Fenerbahçe hep skorun içindeydi. İkinci yarının başında Singleton'un sayılarıyla skor 57-49 olduktan sonra Perez ve Melih'in üçlükleri ile Sarı-Lacivertliler rakibine çok yaklaştı: 64-62.

Takımı sorumsuzca yalnız bıraktı

Maçtaki krizin fitilini ateşleyen hareket bu dakikalarda oldu. 3 faulü bulunan Vesely kendisine çalınan savunma faulü sonrası, ilk yarıdan da bir teknik faulü olmasına rağmen uzun süre alkışlarla hakemi protesto etti. Doğal olarak da ikinci teknik faulden atıldı. Bu kadar kritik bir anda takımını bir kez sorumsuzca yalnız bırakan Vesely, takım arkadaşlarını da gerdi. Ardından Singleton ve Melih arasında yaşanan kavga sonrası, Fenerbahçe benchinin neredeyse tamamı olayları ayırmak için de olsa sahaya girince, onlar da diskalifiye edildi. Melih'in yanı sıra, Perez, Ahmet, Yiğit, menacer Cenk Renda, yardımcı antrenör Trifunoviç başta olmak üzere kulüp doktoru ve kondisyoner de oyun dışı kaldı.

Haberin Devamı

FIBA kuralının kurbanı oldular

Kurallar açık ve net. Kavga sırasından kenardan bir oyuncu ya da teknik adam sahaya adımını atarsa, diskalifiye ediliyor. Sarı-Lacivertliler'in bu bilinçle hareket etmesi gerekiyordu. Zaten maç Vesely'nin kendini attırması sonrası bitmişti, gerginlik gereksiz büyüdü... Hakemler sezon boyunca felaket maçlar yönetiyorlar. Dün de çok iyi oldukları söylenemez ama bana göre uygulamak zorunda oldukları çok saçma olan FIBA kuralının kurbanı oldular.

YORUM YAZ