MENÜ

Neredeyse oluyordu

Abone Ol Google News

Eurocup finali. Tek maç ve evsahibi avantajı var. Bir turnuvanın ruhuna aykırı bir durum. Nitekim İspanyollar, Afrika Kıtası'nda bulunan bu ada kentinde iki gündür yapmadıklarını bırakmadılar. Maç sabahı Erdem Can'a yapılan terbiyesizlik ise kabul edilir gibi değil. Resmen 'kasten adam yaralama' suçu işlendi. Hakkında cezai işlem yapılmalı ama hiç sanmıyorum.

Haberin Devamı

Yıllardır finaller kaybeden Gran Canaria bu kez kazanmak için, spor dışı her şeyi denedi. Hatta en kritik anda Bursaspor maçında Onuralp'e kroşe atıp bir maç bile ceza almayan Diop, korkudan sakatlık numarası yapıp faul atışlarını kullanmadı. Yerine giren Benite 2'de 2 yaptı. Klasik İspanyol numaraları. Maça kötü başladı Telekom. Gran Canaria'ya istediği açık alanları verdi. Onlar da çok rahat potaya gitti. Fark 22'ye çıktı. 46-24. İkinci periyot tam 7 dakika basket bulamadı Ankara ekibi. İkinci yarının başında skor 53-33 oldu. Ama yılın coachu seçilen Erdem Can yine harika bir yönetim gösterdi. Savunmada ikili sıkıştırmalar sonrası GranCanaria hücumlarını tamamen durdurdu. Zaman zaman 3 uzun, zaman zaman 5 kısa oynadı. Tony Taylor dışında da herkesten verim aldı. Nitekim Jones ve Grant'in gayretleri ile skor 53-33'ten 64-62'ye geldi. İspanyollar'ın eli ayağı titremeye başladı.

Haberin Devamı

Tebrik ediyoruz...

Kapılan top sonrası Tony Taylor turnike atacakken hücum faul yapıp 5'ledi. Bu kırılma anı oldu. Dönüşte Shurna'nın üçlüğü ivmeyi tekrar ev sahibine geçirdi. Yine de fırsatlar vardı. ama son 5 dakika bu kez bizim şutlarımız girmedi ve daha önce iki final kaybeden Gran Canaria 71-67 ile şampiyonluğa ulaştı. Galiptir bu yolda mağlup. Sabahki olay takımın bütün konstrasyonunu bozdu. Yine de sezon boyu yaptıkları gibi savaşmayı hiç bırakmadılar. 22 sayıdan geri geldiler ama yapılan bir iki basit hata, kupaya mal oldu. Yine de tebrik ediyoruz Türk Telekom takımının bütün yönetimini, teknik kadrosunu ve oyuncularını. Ülkemizi çok iyi temsil ettiler, gururumuz oldular...

YORUM YAZ