MENÜ

Moral bozucu mağlubiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Tarihinde ilk kez katıldığı Euroleague’de, iç sahadaki ilk Top 16 maçına çıkan Darüşşafaka Doğuş’un mutlaka kazanması gereken bir karşılaşmaydı. Maça da kazanacak gibi başladı Daçka. Özellikle Mehmet Yağmur-Semih Erden ikilisi harikalar yaratıyordu. Mehmet savunmada 3 top çalıp hücumları organize ederken, Semih tam 4 blokla potayı karartmıştı Hırvatlar’a... Hücumda da her aldığını atıyordu milli pivot. Darüşşafaka bir kaç dakika daha böyle devam etse, belki Cedevita erken havlu atacaktı.

Pullen’in gecesiydi

Ne zaman rotasyona girildi, Cedevita da Pullen sayesinde oyuna tutundu. Bütün beş değişince, takımın da ritmi tamamen bozuldu. Ondan sonra tekrar kontrolü eline almak için çabaladı durdu Daçka ama gece Pullen’in gecesiydi. Savunmada müthiş bir enerji koyan Mehmet Yağmur neden bir daha oyuna girmedi anlamadım. 25 sayı atan Pullen’in ilacı olabilirdi o savunma konsantrasyonuyla... Bir de Darüşşafaka’nın iki 4 numarası Bjelica ve Harrangody yokları oynarken, Cedevita’nın 4 numarası Walker, biri maçı bitiren üçlük olmak üzere toplam 3 üçlükle galibiyete büyük katkı yaptı.

Moral bozucu olabilir...

Malaga’dan sonra dün de elindeki maçı verdi Yeşil- Siyahlılar... Tecrübe eksikliğine katılmıyorum. Coach ve kadroya giremeyen Oğuz ile Dudley dahil 13-14 oyuncunun Euroleague tecrübesi var. Sadece oynadıkları forma farklı... Yeni takımların böyle iki yenilgi ile başlaması, moral bozucu olabilir. Teknik-taktik olarak bazı şeyler değişebilir ama bundan sonra önemli olan Darüşşafaka’nın mental olarak direnç gösterip, gösteremeyeceği.

YORUM YAZ