MENÜ

Kritik galibiyet

Abone Ol Google News

22 Aralık'ta başlayacak olan NBA için artık geri sayıma geçildi. Takımlar bir yandan hazırlıklarını sürdürürken, Yönetim Kuruİki takım açısından da tuhaf bir maç izledik dün Sinan Erdem’de... Anadolu Efes, hastalıklar ve sakatlıklar nedeniyle sezon başından bu yana bir türlü tam kadro olamayan bir ekip. Sezona kötü başlamışlardı ve bu nedenle bir türlü ritm bulamıyorlar. Asvel ile potansiyeli yüksek bir takım. Onlar da beklenenden çok uzak bir başlangıç yapmışlardı ama Barcelona ve Panathinaikos’a karşı müthiş bir üç sayı yüzdesi ve hücum performansı ile aldıkları galibiyetler ve Real Madrid deplasmanında 84 sayı atıp kaybettikleri bir dönemden geçip Efes karşısına çıkmışlardı. İlk periyotta o üçlük yüzdesini devam ettirip öne fırlamışlardı ama Efes bu kez savunmayla kazanabileceğini anladı ve kendi basketbolunu oynamasa da galibiyete ulaşmayı başardı. Efes, ikinci periyodun ilk 9 dakikasında sadece 4 sayı yedi.

Haberin Devamı

Benzer bir senaryo...

3. periyodun ortasında da 44-31’lik üstünlük sağladı. Ama maçı bir türlü koparamadı. Bunda sadece 9 üçlük denemesinin ve 2 isabet bulmasının da rolü büyüktü. İki takım da savunmaya çok motiveydi ve rakibe hiç kolay sayı imkanı tanımadı. Asvel, oyuna tutunmayı başarınca yavaş yavaş geri geldi ve son 3 dakikaya 59-65 önde girdi.Efes burada bir karar vermek zorundaydı.

Haberin Devamı

59 sayıda kalıp kaybettiği Baskonia maçına benzer bir senaryo vardı sahada. Ama Micic ve Larkin’in potaya gidip bulduğu basketler, savunma direncinin devam etmesi ile 11-0’lık bir seri yakalayan Lacivert-Beyazlılar, 70-65 öne geçip, kritik bir galibiyete imza attı. İyi basketbol oynamadılar, iyi hücum edemediler belki ama kırılma anlarında verdikleri doğru kararlarla sonuca gitmeyi başardılar.

lu Başkanı Adam Silver da kulüplere destek olabilmek için çalışmalarda bulunuyor. Dünyayı etkisi altına koranvirüs salgını nedeniyle finansal anlamda zorluk yaşayan takımlar için dev bir destek paketi yolda. Özellikle gelecek sezon gerçekleştirilecek olan karşılaşmaların tamamının seyircisiz oynanacağı varsayılarak, NBA tarafından toplamda 900 milyon Dolar'lık hisse satıldı. Elde edilen bu gelirin ise kulüplere paylaştırılacağı bildirildi.

Yıldızlar zorunlu oynayacak!

Bu anlamda ligde yer alan 30 ekibin her birine 30'ar milyon Dolar ödeme yapılmasının beklendiği edinilen bilgiler arasında yer aldı. Öte yandan kulüplerin, yıldız oyuncularını dinlendirmemesi konusunda da harekete geçildi. Buna göre ulusal kanallarda yayınlanan maçlarda takımlar yıldızlarını dinlendirirse, en az 100 bin Dolar'lık ceza gelecek.

YORUM YAZ