MENÜ

Kötü başlangıç

Abone Ol Google News

A Milli Basketbol Takımımız, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’ndeki ilk maçta İtalya’ya deplasmanda mağlup oldu. Gruptan 3 takımın çıkacağı formatta, Avrupa Şampiyonası’na katılmak büyük başarı sayılmasa da derece yapmak katılacağımız torbayı belirlemek açısından önemliydi. Rakip de grubun en güçlü takımı İtalya’ydı. Maça ilk kez Ay-Yıldızlı formayı giyen Tarık Biberoviç’in üçlükleri ile başladık.

Haberin Devamı

İtalya da Melli ile yanıt verdi. Bu iki oyuncunun karşılıklı düellosu şeklinde geçen periyot 24-24 sona erdi. İkinci periyottan itibaren yapılan basit top kayıpları, ibreyi İtalya lehine çevirdi. Bu seviyelerde bu kadar kolay top kaybı yapmak maçı hediye etmek demek.

Onların seviyesine çıkamadık

Konsantrasyonumuz yeterli değildi, bir de savunma sertliğimiz... Nitekim İtalya kaptığı toplarla farkı açtı. İkinci yarıda fark bir ara 15 sayıya kadar çıktı. İtalya çok agresif savunma yaparken biz onların seviyesine hiç ulaşamadık. Nitekim ikinci yarıda onlar da rahat üçlükler bulunca skoru hep önde götürdüler. Melih, can havliyle arka arkaya 4 üçlük atınca umutlanır (79-73) gibi olduk ama bu saman alevi gibi parlama, İtalya’yı deplasmanda yenmemize yetmedi. Mağlubiyetin 3 ana nedeni şuydu; 1- Yapılan 17 top kaybı, 2- Savunma yumuşaklığı, 3- Hücumda çok fazla organize basket bulamamak.

Haberin Devamı

Kazaya yer yok

Sonuçta gruptaki en büyük rakibimize deplasmanda 7 sayıyla yenildik. Burada İzlanda ve Macaristan karşısında kazaya kurban gitmememiz gerekiyor. Oyun konsantrasyonumuzu daha fazla arttırmamız gerekecek. 17 top kaybının 10’unu oyun kurucularımız yaptı. Bir sonraki pencere neredeyse 1 yıl sonra. Bu zamana kadar bir devşirme oyun kurucuda karar kılıp onu sisteme monte etmeye çalışmak gerekecek. Gecenin iyi yanlarından biri ilk kez milli olan Biberoviç’in sanki 40 yıldır bu takımda oynuyormuş gibi 27 sayı üretip, taşın altına elini koyması oldu...

YORUM YAZ