MENÜ

Kopya mağlubiyet!

Abone Ol Google News

İstanbul'da 20'nin üzerinde farklarla kazanılan iki maçtan sonra, Final-Four'un cepte olduğunu düşünmüştük. Aslında maçların geneline baktığımızda Anadolu Efes, çok rahat kazanacak gibi götürüyordu oyunları. Ama son 5 dakika oynamayı bırakıp, skoru korumaya çalışınca benzer iki yenilgi aldılar Madrid'de.

Haberin Devamı

19-2'lik seriyle 80-76 kaybedilen 3. maç sonrası, dün 33. dakikaya 72-59 önde girdi Lacivert-Beyazlılar. 17-0'lık Madrid başlangıcı sonrası bile savunmayı sertleştiren, Simon'un kiliti açmasının ardından Beaubois'in 5/5 üçlüğü, Larkin'in skorer kimliğine bürünmesi ile 15 sayı öne bile geçmişlerdi. Ama orada son hamleyi bir türlü yapamadılar. Real için kritik eşik 20 sayı herhalde. Onun dışında oyunu hiç bırakmıyorlar. 1-2-2 alan savunması Efes'i fazlasıyla sinir etmişti. 72-59'dan sonra Laso Garuba'yı 5'e çekip 4 kısaya dönüp herşeyi değiştikten sonra Efes de 20 saniye top çevirip sonrasında birebir zorlamaya başladı.

Şimdi baskı altında

Ne Larkin, ne Micic, ne Beaubois adamlarını geçemedi. 6 ile 33 arasındaki 27 dakikada tam 72 sayı atan Lacivert-Beyazlılar, kalan 7 dakikada hiç basket atamadı. Sadece çizgiden 4 sayı üretirken, 23 sayı yediler. 19-2'lik seriden sonra, 23-4'lük seri ile bir maç daha kaybedildi. İnanılır gibi değil.Bir de Madrid'deki maçlara baktığımızda oyun hep 2-3 kişinin üzerine kaldı. Larkin ve Beaubois dışındakiler yine çok katkı veremedi. Real Madrid savunması iki maçta da Efes'in 4 numaralarını oyundan düşürmeyi başardı.

Haberin Devamı

3. maçı biraz rahat oynayan, 'Nasıl olsa seriyi burdan vermeyiz' gibi düşünen Anadolu Efes, şimdi baskı altında. Gerçi baskı altındayken de bu oyuncular çok büyük işler yaptılar.Şu ana kadar hiç bir takım 2-0'dan 3-2 seri kazanamadı. Ama herşeyin bir ilki olduğunu da Efesli oyuncuların kafasına kazıması gerek. Yoksa Madrid'i yine 25 sayılık farkla yenecek potansiyele sahipler.

YORUM YAZ