MENÜ

Klasik bir final!

Abone Ol Google News

Bu yıl Konya’da düzenlenen Türkiye Kupası’na ligin ilk ilk 4 sırasını paylaşan, 4 güçlü takım iddialı geldi. Gözler tabii ki Fenerbahçe Beko-Beşiktaş Emlakjet derbisindeydi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, normal sezonda yenildiği Beşiktaş karşısında öyle bir başlangıç yaptı ki, neredeyse iki dakikada maçı bitirdi. Coach Jasikevicius, sürpriz bir şekilde Emre Ekşioğlu ile maça başladı. Emre’nin Needham’a baskı yapması planlanıyordu. Ama sadece Emre değil, tüm oyuncular öyle üst düzey bir müdafa yaptılar ki, Siyah-Beyazlılar bırakın şut atmayı yanındaki takım ardaşına pas bile veremiyordu. Sarı-Lacivertliler, tüm oyuncularıyla çok rahat skor üretti. Periyot 31-8 sona erdi. Uzun süredir oyunu bu kadar domine eden bir takım görmemiştim. Alimpijeviç daha ilk çeyrek iki molasını da kullandı ama denediği hiç bir hamle kar etmedi. Fenerbahçe, 2. çeyreğin ortalarında tam 35 sayılık farka ulaştı: 47-12.

Konya’da 15.30’da...

Maçın geri kalan 25 dakikası ise formalite icabı oynandı. İlk yarı final maçında ise Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka’yı son çeyrekte devirip adını finale yazdıran ilk takım oldu. İlk üç periyotta skor sürekli el değiştirdi. Ama 4. periyotta hücumlarını çeşitlendiren, Larkin ve Pleiss ikilisine Clyburn’ü de ekleyen Lacivert-Beyazlılar, kritik anlarda daha iyi savunma yapıp sonuca ulaştı. Efes, böylece Tomislav Mijatoviç yönetiminde çıktığı 6. maçı da kazanma başarısını gösterdi. Final yarın saat 15.30’da Konya Karatay Spor Salonu’nda oynanacak... 

Haberin Devamı
YORUM YAZ