MENÜ

Kenar etkisi!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, Euroleague'e beklenenin üzerinde bir başlangıç yapmıştı. Ama kazanabileceği CSKA ve Bayern maçlarını hediye edip, çok kötü bir hücum performansı sonrası alınan Panathinaikos yenilgisi, Maccabi Tel Aviv mücadelesini daha da kritik bir hala getirmişti.

Haberin Devamı

Yeni kurulan takımlar için mental direnç bana göre daha fazla önem taşıyor. Özellikle de sezon başı için... Kötü oynanan bir Panathinaikos deplasmanı ardı, çok kötü başlanan bir Maccabi maçı takımın direncini kırabilirdi.

Ama kenardan gelen isimler, ortaya müthiş bir karakter koydu.

Maç önü yazımda da belirtmiştim. Fenerbahçe, De Colo ve Vesely gibi iki yıldız üzerine kurulu bir takım. Bu iki isimden her maç aynı katkıyı almak hatta bunu beklemek imkansız.

Burada rol oyuncuların, tamamlayıcı isimlerin istikrarlı katkı vermesi gerekiyordu...

Nitekim önce Bobby Dixon kenardan gelip 5/5 üçlük isabet buldu. Sonra Eddie 3, Melih 2 üçlükle katkı verdi.

Pierre, sırtı dönük oyunlarla kritik anlarda 7 sayı üretti. Hücumda işler iyi gidince takım moral kazandı, savunma agresifliği arttı ve Tel Aviv gibi zorlu bir deplasmanda galibiyet geldi.

Haberin Devamı

Arka arkaya gelen 3 yenilgi sonrası bu galibiyet çok önemliydi.

Ama rol oyuncuları dünkü gibi her zaman aynı istikrarlı katkıyı veremeyebilir. Verilen 21 hücum ribaunduna rağmen böyle bir maçı kazanmak mucizeye yakın bir şeydi. Geçen hafta Khimki'ye 8 üçlük atıp rekorlar kitabına giren Dorsey, dün Fenerbahçe'ye karşı 7'de 0 ile üçlük attı. Maccabi takım olarak 26 üçlüğün tam 21'ini kaçırdı. Fenerbahçe iyi savunma yaptı ama rakibin kötü gününde olduğunu da gözardı etmememek lazım. Çok önemli, çok güzel bir galibiyetti. Ama sezonun devamı açısından eksikleri, hataları görmek, bu kazanımı çok da abartmamak gerekiyor.

YORUM YAZ