MENÜ

Kazananı Galatasaray belirleyecek

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Strasbourg’un bana göre finale kadar gelmesi sürpriz oldu. Son yıllarda Fransız kulüplerinin gerek düşük bütçelerle yola çıkması, gerekse saha içi performanslarına baktığımızda, Vincent Collet’nin takımı büyük iş yaptı. Onlar da buraya kadar gelmişken, şampiyon olup gelecek yıl Euroleague’de oynama fırsatını yakalamak isteyecekler.

Collins, Campbell, Weems...

6200 kişi kapasiteli Rhenus Sports’u sezon başından bu yana neredeyse tamamen doldurdular. Bugün de zor bir atmosfer Galatasaray’ı bekliyor olacak. Sarı-Kırmızılılar’ın deplasman karnesi her kadar geçer not almasa da, Strasbourg da evinde bir o kadar kötü sonuçlar alıyor. Öyle ki finale gelene kadar geçtikleri üç turda deplasmanda kazanıp, kendi evlerinde kaybettiler. NBA’den dönen Beabeus, Olympiakos gibi takımlarda forma giymiş Collins, yıllardır Fransız kulüplerinde oynayan tecrübeli oyun kurucu Campbell ve Weems bu takımın en önemli isimleri. Tek tek baktığımızda büyük yıldızlara sahip değiller ama takım oyununu iyi beceren, disiplinden çıkmayan bir yapıya sahipler. En önemlisi de gerek kulüp takımlarında gerekse Fransa Milli Takımı’nda büyük başarılar kazanan Vincent Collet gibi bir coacha sahipler.

Akıllardan çıkmamalı!

Kağıt üstünde baktığımız zaman Galatasaray ağır basıyor. Gerek coach Ergin Ataman, gerekse tecrübeli yıldızlarıyla ekibimiz favori. Ama maçların kağıt üzerinde değil, parkede kazanıldığını bir an olsun akıllarından çıkarmamaları gerekiyor. Belli bir potansiyele sahip olan Strasbourg, istediği ortamı bulduğu anda çok tehlikeli olabiliyor. Bu nedenle Galatasaray oyunu en baştan beri kontrol edebilir, konsantrasyon sorunu yaşamazsa, Abdi İpekçi’ye şampiyonluk kutlamaları için istediği sonuçla dönebilir.

YORUM YAZ