MENÜ

Kartal baskını

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Eurocup, Beşiktaş Sompo Japan Sigorta için harika başladı. 4 gün içinde geceyle gündüz kadar farklı iki performans sergiledi Siyah-Beyazlılar... Ligde Pınar Karşıyaka karşısında oyunun içinde bir an bile kalamayan ve sahadan farklı yenik ayrılan Kartal, Vilnius’ta bu kupayı iki kez kazanan, müthiş bir basketbol geleneğine sahip olan Lietuvos Rytas’ı 91-87 ile geçti, çok önemli bir avantaj yakaladı.

Kartal gibiydi!

Galibiyet kadar Kartal Özmızrak’ın performansı da önemliydi bana göre. Kenardan gelip 3/3 üçlük isabet oranı 15 sayı ve 4 asistle oynayan genç yıldız adayı, böylesi zorlu bir deplasmanda galibiyete büyük katkı yaptı. Özellikle rakibin farkı eritmeye başladığı anlarda 9 metreden hiç çekinmeden kaldırıp attığı üçlükle, bu yıl çok fazla dakika alacağını gösterdi. İlk yarıda Darden, Cenk, Kartal, Murphy ve Lampe ile harika bir hücum performansı sergileyen Beşiktaş, soyunma odasına 49-30 önde giderken, ikinci yarıda farkı koruma telaşına düştü. Herşeye rağmen son üç dakikaya 84-72’lik skorla giren Siyah-Beyazlılar’ın yaptıkları top kayıpları, bu tecrübedeki oyunculara yakışmadı. Kavaliauskas smaç yaparken 2 kez blok yemese, mucizevi bir yenilgi ile karşı karşıya kalabilirdi Beşiktaş.

Lampe’den 20 sayı

Takımın en tecrübelisi Lampe, 20 sayı ile gerekeni yaparken, Doğan ve Cenk’in ekstra katkıları da galibiyete yardımcı oldu. Wolters ve Murphy değerli oyuncular ama Avrupa basketboluna uyum sağlamaları zaman alacak gibi görünüyor.

YORUM YAZ