MENÜ

Kararlı ve akıllı oynadık

Abone Ol Google News

Dünya Kupası’na iyi başlamak önemliydi bizim için. Japonya, her ne kadar bizim seviyemizde olmasa da, özellikle hücum anlamında tehlikeli bir takım. Pivotları dahi üçlük atabilen, Hachimura, Watanabe gibi NBA seviyesindeki oyuncuları ile hafife alındığında çoğu takıma zorluk çıkarabilecek bir potansiyele sahip.

Haberin Devamı

Nitekim 12 Dev Adam, günlerdir söylediğini, yapması gerektiğini yaptı. Maça sert başlamak çok önemliydi. Asya basketbolu ile Avrupa arasındaki en büyük fark bu. Sürekli rakiple kontakt halindeydik ve Euroleague sertliğinde başladık oyuna. Japonlar da bu sertliğe cevap veremeyince 40 dakika boyunca oyunu kontrol ettik.

Onların silahı hızlı hücumlardı. Ama daha ilk periyotta biz sayısız fast break sayısı bulduk. Kaptığımız toplar ve iyi savunma sonrası aldığımız net ribauntlarla, açık alanı seven oyuncularımızla skora kolay gittik. Melih’in ilk yarı 3’ü üçlükten olmak üzere 15 sayı atması, önümüzdeki maçlar için çok önemli. Sadece Ersan, Cedi ve Furkan’ın eline bakmamalıyız.

Bu üçlü dün yine çift haneli sayılara ulaşırken, Wilbekın’ın yokluğunda Doğuş Balbay’ın 6 ribaunt ve 8 asist, Buğrahan’ın ise 7 asist ve 7 sayıyla oynaması sevindirici oldu. Rakipten tam 16 fazla ribaunt aldık. Top kaybı sayımız sadece 10 oldu. Kararlı, konsantre ve coşkulu oynadık. Galibiyet, ilerisi için ölçü olmaz belki ama bu şekilde oynarsak, Çek Cumhuriyeti’ni de yenip, hedeflediğimiz grup ikinciliğini alacağımızı düşünüyorum. İyi başladık, iyi devam edelim..

Haberin Devamı
YORUM YAZ