MENÜ

İyi başlamak önemli

Abone Ol Google News

A Milli Basketbol Takımımız için yeni bir macera daha başlıyor. Uzakdoğu’da en son 2006’da katıldığımız Dünya Kupası’nda yarı finali son anda kaçırmış, turnuvayı 6. sırada bitirmiştik. Bizim için harika bir şampiyona olmuştu. Şimdi 13 yıl sonra, bu kez Japonya yerine Çin’deyiz... Rakibimiz ise Japonya... Belki turnuvanın en zor grubundayız. Afrika, Orta Amerika ve Asya’dan çok zayıf takımlar var. Bize ise Asya’nın en iyisi, ABD ve Avrupa’dan Çekya geldi. Turnuvalara nasıl başlarsak biraz da öyle gidiyoruz. Duygusal bir milletiz ve olumsuzluklardan çabuk etkilenebiliyoruz.

Haberin Devamı

Mental olarak hazırız

A Milli Basketbol Takımımız da bunun farkında. Japonya maçını çok ciddiye alıyorlar ve çok konsantreler. Özellikle Şangay’daki son bir kaç günde coach Ufuk Sarıca takımı iyice kapadı ve dikkatlerinin dağılmamasını sağlamaya çalışıyor. Wilbekin son idmanı yaptı ama hala tam olarak iyileşemedi. Japonya maçında kendisinden çok verim alacağımızı sanmıyorum. Ama diğer oyuncular kamp dönemini iyi geçirdi ve fiziksel olarak hazırlar. Ben mental olarak da hazır olduklarını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Savunma refleksleri Avrupa’nın gerisinde

Japonya her ne kadar Asya’nın en iyisi olsa da, kalite olarak bizim gerimizde. NBA’de oynayan Watanabe, bu yıl draft olan melez Rui Hachimura, ABD’li devşirme Nick Fazekas ile beraber hücum takımılar. Zaten Asya basketbolu, tamamen ‘koş koş’a dayalı, potaya topu çabuk atan, hızlı hücuma çabuk koşan, ama savunma refleksleri Avrupa’nın çok gerisinde olan bir anlayış... Bu da bizim biraz işimize geliyor. Onlara istedikleri açık alanı vermez, maçı yarı saha basketboluna çekebilirsek kazanacağımızı düşünüyorum. Maça sertlikle başlayıp, aynı şekilde devam ettiğimiz taktirde Dünya Kupası’na galibiyetle başlarız. Zaten gruptan çıkmak ve 2. turda şansımızı sürdürmek için başka da çaremiz yok.

YORUM YAZ