MENÜ

İstanbul'a bekleriz

Abone Ol Google News

Play-Off’larda tuhaf skorlar sonrası, iki takımın davranışlarında da değişikikler oluyor. En son Fenerbahçe Beko, Zalgiris Kaunas’ı 33 farkla devirdikten sonra tarihindeki ilk iç saha yenilgisini almıştı. Anadolu Efes de 34 sayılık tarihi bir deplasman zaferi kazandıktan sonra, bu maçın enteresan şeylere gebe olduğunu tahmin ediyorduk. Barcelona agresif olacaktı, her topa saldıracaktı. Burada Efes’in nasıl bir reaksiyon göstereceği önemliydi. Ama kolay olmuyor tabii. Böyle bir deplasmanda 14 kop kaybı, verilen 14 hücum ribaundu...

Haberin Devamı

Onlar 70 kez potaya top atarken, Efes, 48 şut atabilmiş. Serbest atışlarda 17 fark var ama, faul atarak ritm bulunmuyor. Dünün özeti, daha çok isteyen, daha agresif oynayan takım, hücum ribaundu kovalayan, rakibi top kaybına zorlayan taraf kazandı. Yine de Anadolu Efes, maçı kazanıp, 18 yıllık hasreti sonlandırma noktasına getirdi. Ama Miçiç, Beaubouis, Moerman gibi takımın sezon boyunca skor yükünü sırtlayan oyuncular düşük yüzdeyle oynayınca, sonuç kaçınılmaz oldu. Ama Anadolu Efes, Barcelona’dan istediğini aldı. Seri şimdi İstanbul’a taşınıyor.

Haberin Devamı

Tarihi maç 1 Mayıs’ta

Fenerbahçe Beko, Real Madrid ve CSKA’nın Final-Four’da olmasına garanti gözüyle bakılıyordu. Nitekim dün itibariyle bu üç takım ait oldukları yere vardılar. Sonucu tahmin edilemeyen tek eşleşme Anadolu Efes ile Barcelona arasındaydı. Efes ekstra kötü oynamaz, basketbol tanrıları Barcelona’nın yanında olmazsa temsilcimiz, sonuna kadar hak ettiği Final- Four’a ulaşır. 1 Mayıs’ta tarihi bir maç oynanacak. İstanbul ve Efes, şimdiden 18 yıllık hasreti sonlandırmaya hazırlanmaya başladı.

YORUM YAZ