MENÜ

İşlem tamam

Abone Ol Google News

12 Dev Adam, Kanada'daki Olimpiyat Elemeleri'nde Uruguay maçının aksine bu kez daha dominant ve ne yaptığını bilen bir takım görüntüsü çizdi Çekya karşısında. 2 yıl önce Çin'de can yakıcı bir yenilgi aldığımız Çekya'ya karşı hem rövanşı almak, hem de grubu lider bitirmek istiyorduk. Baştan sona kararlı bir basketbol oynayan Milliler, bu kez Furkan Korkmaz önderliğinde keyifli bir galibiyete imza attı. Larkin'den sonra Berk Uğurlu da sakatlanmıştı. Ama gerek Doğuş gerekse Buğrahan bu eksikliği hiç hissettirmedi. Takımdaki roller de daha belirginleşmiş göründü 2. maçta. Coach Orhun Ene fazla arayışa girmeden kafasındaki 5'leri oynattı, dakikaları paylaştırdı, sahadaki oyuncular gibi o da çok iyi bir sınav verdi.

Haberin Devamı

İki potada da hakim oldular

İlk maçın yıldızı Cedi Osman, sahneyi Furkan Korkmaz'a bırakırken, bütün oyuncuların sorumluluk alması sevindiriciydi. Melih ikinci yarıda 10 sayı üretirken, son bölümde tam 12 sayı atan Ersan'ın katkısı ve kendine geliyor olması önümüzdeki maçlar öncesi çok önemliydi. Alperen-Sertaç ve Ömer Faruk'tan oluşan uzun rotasyonumuz 20 sayı 19 ribauntluk performans sergilerken her iki pota altında da hakimiyet kurmayı başardı. Top kayıplarının 7'ye inmesi, rakibi 70 sayıda tutmamız sevindirici faktörlerdi. Satoransky ve Vesely her ne kadar 28 sayı atıp Çekya'nın en skorer isimleri olsa da onların efektifliğini minimuma indirdik. Oyunun içine gerektiği kadar giremediler. 2'de 2 yapıp grubumuzu lider bitirdik.

Haberin Devamı

Fırsatı kaçırmamalıyız

Yarı finalde eşleşeceğimiz takımın belli olacağı Çin-Yunanistan maçı baskı saatimizden sonra başladı. Çin ilk maçında Kanada'dan 30 fark yedi. Ev sahibi Kanada'ya 97-91 kaybeden Yunanistan'da Giannis Antetokoumpo, Spanoulis, Printezis, Papapetrou, TylerDorsey ve Papanikolaou gibi çok önemli oyuncular yok. Calathes-Sloukas ikilisinin yönlendirmeleri, onların tecrübeleri ile sonuca gitmeye çalışıyorlar. Tabii ki yarı finalde kolay maç olmayacak ama Yunanistan'ı bu kadar eksik yakalamışken, Çin'in potansiyeli ortadayken kim gelirse gelsin final şansını kaçırmamamız gerekiyor.

YORUM YAZ