MENÜ

İşimiz yine mucizeye kaldı

Abone Ol Google News

Aslında fazla yorum yapmaya gerek yok.

Haberin Devamı

Hesap ortada.

Almanya 13 serbet atış kullanmış, 12 sayı çıkarmış. Biz 22 serbest atış kullanmışız, sadece 10 sayı bulabilmişiz. 22 atışın 12’sini kaçırırsan başa baş giden bir maçı da alamazsın. 40’da 28 atarsın, kaçan 12’yi anlarım ama 22’de 10’la yüzde ellinin altında atarsan bu maçı çok istediğine, motive olduğuna beni inandıramazsın.

Kaybettiğimiz her maçta illa ki bir hata yapıyoruz. Ya top kaybı, ya yanlış hücum tercihi, dün de faulleri çıkardık torbadan. Bakalım Sırbistan maçında neler göreceğiz. Almanya’nın ahı gitmiş, vahı kalmış. Maç kazanmaya niyetleri yok. Ama zorla adamlara ‘buyur kardeş, al maçı’ diyoruz. İlk çeyrekte Nowitzki’li, Kaman’lı iki NBA yıldızı bulunan takımı 6, (yazıyla altı) sayıda tutmuşsun, yap 20 farkı bitir işi. Olmaz!
Ya turnike kaçırıyoruz, ya serbest atış.

Hep söylüyoruz, hücumda çabuk ve tempolu olmazsak sayı bulamıyoruz diye. Dakika 14, Almanya sadece 10 sayıda. Sen 22 yapmışsın. Ama bırakın yürümeyi, durarak oynayınca tam 5 dakika sayı atamadık, Almanya da yavaş yavaş geldi, sadece 23 sayı atabildiği devrede maçın içinde kaldı. İnanılır gibi değil.
Sürekli kaçırmayacaklar ya. İkinci yarı çıktılar takır takır basket oynadılar.
Hele 4. çeyreğin başı felaketti. 4.5 dakika sadece 1 basket atabildik. Nowitzki 4’lemiş, Ömer Aşık kaçan her şutun ribaundunu alıp tamamlıyor. 17 hücum ribaundu almışız, bu sayede onlardan potaya 8 fazla şut atmışız, 9 fazla serbest atış kullanmışız, ama 6 farkla yeniliyoruz. Çıldırmamak elde değil. Biz boş üçlükleri kaçırıyoruz, yine eminim Türkiye’de kimsenin tanımadığı Schwelthelm çıkıyor en kritik üçlükleri sokuyor.
Oyuncuların hiçbirinde özgüven yok. Potaya bakmaya korkuyorlar. Korkunca da girmiyor tabii. 67’de 26 ile şut kullanmışız. Turnikeleri bile atamadık. Şu Almanya’ya bile yenilmeyi becerdik ya, helal olsun.

Haberin Devamı

Yarın Sırbistan’la oynayacağız.

Kazanırsak belki çeyrek finale kalacağız. Ama bir günde ‘mucize’ yaşanması dışında hücumlarımızın rayına girmesi zor gözüküyor. Sırplar’ı 50 sayıda bile tutsak, şu halimizle 51 atıp kazanırız diyemiyorum. Umarım atarız.

YORUM YAZ