MENÜ

İlk yarının lideri Efes

Abone Ol Google News

Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes, Süper Lig’de devreyi zirvede bitirmek için dün İzmir’de kozlarını paylaştı. Basketbol adına müthiş çekişmenin yaşandığı maçta Lacivert-Beyazlılar, güçlü rakibini uzatmada Larkin’in son saniye turnikesiyle 82-80 mağlup etti. Kaf Kaf evindeki ilk yenilgisini aldı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de devre biterken liderlik maçıydı. Evinde hiç kaybetmeyen Pınar Karşıyaka, tek mağlubiyetle zirvede yer alan Anadolu Efes’i ağırladı İzmir’de. Sahada da, beklenildiğinden çok daha fazla mücadele, sertlik, taktik savaşları ve bir çok hikaye vardı. Kaf Kaf, maçı çok istiyordu belki ama ilk yarıda çok sabırsız ve aceleciydi. Bu motivasyon onları olumsuz etkiledi, kullandıkları 11 üçlüğün 9’unu kaçırdı ev sahibi. Anadolu Efes ise sakin kalan taraftı. Miçiç’in organize ettiği hücumlarla kontrolü eline alıp devreyi 42-32 önde bitirdiler.

Kaf Kaf 3.çeyrekte ivme yakaladı

Karşıyaka, ikinci yarıda agresifliğini savunmaya taşıdı. Şutlar yine girmiyordu ama Semih başta olmak üzere üst üste aldıkları üç hücum ribaundu sonrası buldukları basketlerle beraberliği yakaladılar: 49-49. İlk 6 üçlüğü kaçıran Taylor’un iki üçlük bir de basket faul ile attığı 9 sayıyla 62-56 öne geçen Karşıyaka, ivmeyi yakaladı, seyirci desteğini de arkasına aldı. Salon coşuyordu ki, o ana kadar ortalarda görünmeyen yeni milli takım oyuncumuz Shane Larkin sahne aldı. ABD’li yıldız bir anda 7 sayı atınca, Efes için gitmek üzere olan maç geri döndü. Bu bölümde Metecan da harika bir performans sergilerken, son bölüme 73-71 önde giren İzmir ekibi, faul hakkı olmasına rağmen Efes’in hızlı hücumunu durdurmayınca müthiş mücadele 73-73 ile uzatmaya gitti.

Haberin Devamı

Son sözü Larkin söyledi

Uzatmada, 5’i Buğrahan’dan gelen 7-0’lık seriyle 80-73 öne geçen Efes, bu kez maçı koparamayan taraftı. Taylor, 7 sayıyla yanıt verdi, skor tekrar 80-80 oldu. Ama sahada büyük bir oyuncu vardı. Shane Larkin... Yıldız oyuncu son pozisyonda Karşıyaka savunmasını geçip, süre biterken attığı turnike ile maçı ve liderliği Efes’e getirdi.

Kaybedene yazık olacaktı. Harika bir mücadele izledik. Karşıyaka da, bu kadar güçlü takımların olduğu ligde liderliği uzatmada kaçırdı. Onlar da alkışı fazlasıyla hak etti.

YORUM YAZ