MENÜ

İlk gülen Anadolu Efes

Abone Ol Google News

Saha avantajı olmadan finale gelmeyi başaran iki takımın mücadelesini izledik serinin ilk maçında. Anadolu Efes kazanıp 1-0 öne geçti ama çok zorlandı kazanırken. Bambaşka iki devre izledik Sinan Erdem'de. Pınar Karşıyaka, Play-Off'ta hiç oynamayan Kuzminskas'ı sahaya sürüp Jaylon Brown'u kenara almıştı.

Haberin Devamı

Anadolu Efses ise Fenerbahçe Beko'yu yendiği 3 maçtaki yabancı rotasyonunu aynısıyla sahaya çıkmıştı. Efes standart oyunun sergilerken Pınar Karşıyaka hücumda çok verimsiz kaldı. Şutları girmedi, Delgado pota altında yokları oynadı. Efes daha ilk yarıda 15 sayılık farkı yakaladı: 43-38.

İkinci yarı Ufuk Sarıca önce pres, geri dönüşte de alan savunması deneyince Efes'in hücum ritmi bozuldu. McCollum atmaya başladı, ona Angola, Brown ve Kuzminskas da eklenince İzmir ekibi bir anda oyunun içine girdi ve maça tekrar heyecan, çekişme geldi. Kaf Kaf, Brown'un üçlüğü ile 67-66 ile ilk kez öne geçti. Bu dakikadan sonrası tufandı.

İyi savunma...

Son dakikada daha iyi savunma yapan ve 76-76'dan sonra 6 sayıyı faul çizgisinden bulmayı başaran Efes, seride 1-0 öne geçti. Karşıyaka, Telekom gibi bir takımı elerken Kenan ve Thomas Akyazılı'dan çok ekstra katkılar almıştı. Dün bu olmayınca, Efes'in savunmada eli biraz daha rahatladı. Sonuçta gördük ki final serisinin geri kalanı çok şeylere gebe. Tüm maçlar bence benzer geçecek ve kazananı son dakikaları daha az yapan belirleyecek...

Haberin Devamı
YORUM YAZ