MENÜ

İlk finalist Fener

Abone Ol Google News

Basketbol Ligi'nde ilk finalist Fenerbahçe Beko oldu... Bu yıl her zamankinden zor geçiyor. Önce Bursa'yı, ardından da ligin en dirençli ve sert takımlarından Darüşşafaka'yı geçen Sarı-Lacivertliler, artık finaldeki rakibini bekleyecek.

Haberin Devamı

Kanarya, Euroleague'de aradığını bulamasa da, ligde hedefi yolunda ilerliyor. Finalde de saha avantajı onlarda olacak. Serinin 2. ve 3. maçları çok çekişmeli geçmişti ama dar bir rotasyonla oynayan Darüşşafaka'nın dün nefesi yetmedi. Mücadeleye ve sertiğe dayalı bir basketbol oynayan Darüşşafaka, yorgunluktan çok etkilendi.

Bunda tabii ki Fenerbahçe'nin kararlı savunmasının da rolü büyüktü. İşi baştan sıkı tutan Sarı-Lacivertliler, ilk periyot 10, ikinci periyotta ise sadece 13 sayıya izin verdi.

Zorlu bir engeli aştılar

Darüşşafaka kullandığı ilk 14 üçlüğün hiçbirinde isabet bulamazken, Fenerbahçe geniş rotasyonu çok iyi kullandı, hemen hemen tüm oyunculardan katkı buldu.

Dün sahada en dikkat çeken isim İsmet Akpınar oldu.

Az da oynasa, çok da oynasa maksimum katkı vermeye çalışan İsmet, Darüşşafaka karşısında 5/7 üçlük isabet oranı ile 21 sayı üretirken 91-65'lik galibiyette önemli rol oynadı.

Haberin Devamı

İlk 5 dakika hariç (0/8 şut isabeti ile başlamışlardı) harika bir oyun sergileyen Fenerbahçe Beko, zorlu bir engeli daha geçmiş oldu.

Sakatlanan Guduric'in de umarız ciddi bir sorunu yoktur. Darüşşafaka da kısıtlı bütçesi ile gerek Avrupa'da, gerekse Türkiye'de önemli işler yaptı, lige renk kattı. Onlar için sezon bitti. Ama evlerine huzurlu bir şekilde gideceklerdir...

YORUM YAZ