MENÜ

Hem şov hem zafer

Abone Ol Google News

Sekiz maçlık galibiyet serisi sonrası CSKA Moskova’ya kaybeden Anadolu Efes, tekrar kendine geldi, Maccabi Tel Aviv’i 99-79 yenip ilk 4 yolunda önemli bir sonuç elde etti.

Haberin Devamı

Maccabi 5 maçlık galibiyet serisi ile İstanbul’a gelmişti. Ama bu maçları kazanırken Casspi, Di Bartelemou, Wolters ve Black’tan yoksun oynamıştı. Dar rotasyon müthiş bir efor ve özveri sarfedip inanılmaz galibiyet aldı. Wilbekin de ilk periyotta sakatlanınca, Maccabi’nin kolu kanadı kırıldı.

Efes, CSKA yenilgisi sonrası daha motive ve daha agresifti. Özellikle de savunmada.

Beaubouis ile işler değişti

Kenardan gelen Beaubouis arka arkaya üç top çalıp hücumda da üç üçlük bulunca, kafa kafaya giden maçı Efes lehine döndürdü. Gerisi de çorap söküğü gibi geldi.

Son haftaların formsuz ismi Micic, bu maçı fırsat bilip 5/7 üçlük oranı ile 23 sayı atarken, yine durgun bir dönemden geçen Larkin de 15 sayı ve 4 asistle katkı verdi.

Kırılma anı 3. periyot

3. periyottaki 32-17’lik seri, maçın kırılma bölümüydü.

Ergin Ataman, farka rağmen son ana kadar ayakta kaldı ve savunmada takımını motive etmeye çalıştı. O da biliyor ki, her sayının, her basketin galibiyet kadar önemi var. 20 sayılık fark olası, ikili-üçlü averajlarda da Anadolu Efes’e ciddi avantaj sağlayacaktır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ