MENÜ

Haydi Telekom

Abone Ol Google News

EuroCup şampiyonluğu, Türk takımlarının uzak olmadığı bir kültür aslında. Daha önce Galatasaray ve Darüşşafaka bu kupayı kazanırken, geçen yıl da Futti Extra Bursaspor, Play-Off'a sekizinci sıradan girmesine rağmen tüm maçlarını deplasmanda kazanıp finale kadar yükselmişti. Bu yıl da finalde Türk Telekom var... Telekom da bambaşka bir hikaye yazmak üzere. Yıllardır basketbola çok ciddi yatırım yapmalarına rağmen önemli bir başarı elde edememişlerdi. Ama bu yıl doğru isimler yan yana gelince, ortaya da bir başarı hikayesi çıktı kısa zamanda. İlk kez baş antrenörlük yapan Erdem Can, genel menacer Önder Külçebaş sezon başında kadroyu kurarken çok titiz hareket ettiler.

Haberin Devamı

Çok tecrübeli bir takım

Erdem Can, yıllardır Euroleague ve NBA seviyesinde yardımcı antrenörlük yaptıktan sonra müthiş bir bilgi ve tecrübe biriktirdi. İlk yılında da ortaya harika birtakım çıkardı. Yönetim de teknik kadronun işini fazlasıyla kolaylaştırdı. Şimdi finaldeler. Kazanırlarsa Ankara'ya ilk Avrupa Kupası'nı getirmiş olacaklar. Rakip Gran Canaria. Daha önce bu kupayı kazanmış, Euroleague oynamış, çok tecrübeli bir takım. Üstüne üstlük saha avantajına sahipler. Bu yıl Las Palmas'ta hiç kaybetmediler. Ama her şeyin bir ilki vardır.

Haberin Devamı

Aşacak gücü ve inancı var

Kadro olarak Telekom'dan çok üstün oldukları söylenemez. Telekom, Türkiye'de Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi Euroleague takımlarını yenerek normal sezonu lider bitirmeyi büyük ölçüde garantiledi. EuroCup'ta grubu GranCanaria'nın ardından ikinci sırada bitirdiler.Normal sezonda iki kere mağlup oldukları takımı 3. maçta yenmek için hazırlar. Erdem Can, EuroCup'ta yılın coachu seçildi. Jarien Grant normal sezonun MVP'si oldu. Taylor çok tecrübeli. Boutsielle, Jones ve Sestine çok iyi bir sezon geçiriyor.

Sonuna kadar hak ettiler

Micheal Eric tecrübesi ile her an göreve hazır. Erkan Yılmaz, inanılmaz bir gelişim gösterdi. Keza Rıdvan, Berk, Mehmet Yağmur, Semih Erden veBoran oynadıkları her an ciddi katkılar veriyorlar. Sonuçta finallerin favorisi olmaz. Türk Telekom buraya gelmeyi sonuna kadar hak etti. Bir kupa da onlara çok yakışır.

YORUM YAZ