MENÜ

Haydi hayırlısı

Abone Ol Google News

2023-2024 Euroleague Sezonu bugün başlıyor. 8 yıl aradan sonra Final-Four’da ilk kez bir Türk takımının olmadığı sezon yaşamıştık. Hatta son 5 finalde Türk takımları yer almıştı. Fenerbahçe Beko üst üste 3, ardından da Anadolu Efes üst üste 2 kez final oynayıp ülkemize 3 şampiyonluk getirmişti. Benzer bir sezon olması dileğiyle sözlerimize başlayalım. Ama tabii ki geçmiş yıllarda olduğu gibi net Final Four adayı değiliz.

Haberin Devamı

Efes’te en büyük değişiklik Micic’in yokluğu!

Anadolu Efes Play-Off yapamadığı sezonun ardından Ergin Ataman’la yollarını ayırıp Türk Telekom’la final oynayan Erdem Can hamlesi ile başlıyor sezona. En büyük değişiklik ve eksiklik ise 2 yıl üst üste MVP olan Vasilje Miçiç’in NBA’e gitmesi olacak. Micic’le çok iyi bir ikili olan Shane Larkin’in nasıl bir performans sergileyeceği, takıma yeni katılan Darius Thompson, Tyriq Jones, Derek Willis gibi isimlerle eskilerin uyum süreci ve katkısı takımın geleceğini belirleyecek.

4-5 numara oynayan uzun takviyesi şart

Hazırlık döneminin çok iyi geçtiği söylenemez. Sezona da zor bir fikstürle başlıyorlar. Yol boyunca gelişme kaydetmeleri gerekecek. Hatta bir 4-5 numara oynayabilen bir uzun takviyesi de şart görünüyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de sezon başlamadan sakatlık kâbusu

Geçen sezon Final-Four’u son maçta kaçıran Fenerbahçe Beko da önemli değişikler yaptı. Yine daha sezon başlamadan sakatlık kâbusu yaşadılar. Brezilyalı oyun kurucu Raul Neto’nun gelmeden sezonu kapaması, onları çok vasat bir sezon geçiren Nick Calathes’e mecbur bıraktı. Burası bir handikap ve Yam Madar’ın performansı takımı da direkt etkileyecek. Motley’in yanına gelen Sertaç-Papagiannis ikilisi ile pota altında ciddi bir güç gibi görünüyorlar.

Dorsey, Guduric ve Wilbiken belirleyici olacak

Fenerbahçe için belirleyici olacak performanslar, Tylor Dorsey, Marko Guduriç ve Scottie Wilbekın’ın vereceği katkılar olacak. Bu yardımcı oyun kurucuların formu ve Madar’a yapacağı yardımlar Neto eksikliğini hissettirmezse Fenerbahçe’yi Play-Off adayı olarak görüyorum. Diğer takımlara bakınca Real Madrid dışında herkes eşit gibi. Şampiyon kadroyu koruyup sadece Campazzo’yu takıma dahil eden Real, oturmuş ve daha da güçlenmiş bir kadro yapısına sahip. Tabii gözler Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’ta olacak. Bir çok transfer yaptılar ve takımın zamana ihtiyacı var. Şu ana kadar uyum sağlamış görünmediler.

YORUM YAZ