Haydi Fener

Abone Ol Google News

Berlin’de belki de tarihin en renkli ve mücadeleci Final-Four bizi bekliyor. Son şampiyon Real Madrid, Atina’nın iki yakası Panathinaikos ile Olympiakos ve tabii ki Fenerbahçe Beko... Tam 5 sezon aradan sonra Final-Four’a kalan Fenerbahçe Beko ile Ergin Ataman’ın Panathinaikos’u finalist olmaya çalışacak. Normal sezonda iç saha maçlarını kazanan iki takım bu kez bambaşka bir platformda kozlarını paylaşıyor. Fenerbahçe, saha avantajı olmamasına rağmen Monaco’yu 3-2 ile geçip 5. maçı deplasmanda kazanan ilk takım olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

İkisi de heyecanlı...

Final-Four’daki diğer üç antrenörün şampiyonlukları var ama sadece Jasikevicius’un yok. Litvanyalı teknik adam sezon ortasında aldığı Fenerbahçe’yi adeta sınıf atlattı. Ergin Ataman, 12 yıldır Final-Four’a kalamayan, geçen yıl sezonu 17. sırada bitiren Panathinaikos’ta yepyeni bir kadro kurdu ve ilk yılında Final-Four’a kalmayı başardı. İki camia da heyecanlı. İki kulübün de binlerce taraftarı Berlin’de olacak. Muazzam bir maç ve atmosfer bizi bekliyor. İki takımda da daha önce bu kupayı kazanmış olan, kazanmayı bilen oyuncular var. Galibi küçük farklar belirleyecek.

Haberin Devamı

Geçen yılın rövanşı olacak

Diğer tarafta geçen yılın rövanşı (Real MadridOlympiakos maçı Saat 22.00’de S Sport’ta olacak) var. Sergio Llull’un son saniye basketi ile Olympiakos’u yenip şampiyon olan Real Madrid yine en büyük favori. Ama geçmiş yıllara baktığımızda normal sezonu lider bitiren hiçbir takım şampiyonluğa ulaşamadı. Bu istatistiğin de devam etmesini diliyorum. Bana göre şampiyon Fenerbahçe Beko-Panathinaikos eşleşmesinden çıkacak. Kazananın kupayı alacağını öngörüyorum. Umarız o kupa, ikinci kez İstanbul’daki yerini alır...

YORUM YAZ