MENÜ

Haydi Fener!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko, bir yıl aradan sonra tekrar Play-Off macerasına başlıyor. Yine bir sezon önceki gibi sorunlarla dolu bir Play-Off dönemi yaşayacaklar. Obradoviç döneminde üst üste 5 yıl Final-Four oynayan, ardından Kokoskov’la bir sezon Play-Off’a kalan Fenerbahçe Beko, şimdi İtoudis yönetiminde son dördün kapısına dayandı. İnişli çıkışlı bir sezon geçti Fenerbahçe açısından. Yeni bir coach, yeni oyuncularla sezona giren Kanarya, aslından beklenenin çok üzerinde bir başlangıç yapmıştı. İlk 10 maçın 9’unu kazanan Kanarya, belki de bu başlangıç nedeniyle kendisini Play-Off’a atabildi. Ardından sırasıyla neredeyse tüm oyuncuları sakatlık süreçleri yaşadı. Şimdi de en önemli dönemde Devin Booker ve Nemanja Bjelica yok. Wilbekin, Guduric ve Metecan, Atina’ya gitti ama uzun süredir sakatlar ve takım idmanı yapmıyorlar. Oynasalar bile ne kadar performans verecekler soru işareti.

Haberin Devamı

Yıldızları yok ama...

Olympiakos ise geçen yılki kadroyu büyük ölçüde korudu ve son derece istikrarlı bir normal sezon geçirdi. 34 maçın 24’ünü kazanıp zirvede yer aldılar. Baktığımız zaman çok büyük yıldızları yok belki ama harika takım oyunu oynuyorlar. Eski Fenerbahçeli Kostas Sloukas’ın organizasyonunda Vezenkov’un yıldızlaştığı sistemde, Papanikalou, McKissiç, Fall, Walkup, Larantzakis gibi görev adamları ile tahmin edilenin üzerinde bir başarı yakaladılar. Geçen yıl da Final-Four oynayıp, yarı finalde Anadolu Efes’e mağlup olmuşlardı. Bu yıl da üzerine koymak istiyorlar.

Haberin Devamı

Sürprizlerle dolu

Fenerbahçe Beko, Olympiakos’a oranla çok daha derin ve geniş bir rotasyona sahipti. Sakatlıklara rağmen eldeki mevcut yıldızlarla yine Olympiakos’la baş edebilirler ama Wilbekın ve Guduriç’in ikisi birden oynamazsa hücum organizasyonunda çok zorlanacaklar. Ama seri uzun. Bu ikili ilk maç olmasa bile en kötü önümüzdeki hafta İstanbul’daki mücadelelere yetişir. Eksikler nedeniyle favori Olympiakos ama Play-Off’lar sürprizlerle doludur... 

YORUM YAZ