MENÜ

Haydi Efes

Abone Ol Google News

Euroleague'de Anadolu Efes bugün 'ya tamam ya devam' maçına çıkacak. Lacivert-Beyazlılar, Final-Four'un kapısını açacak Real Madrid serisinin son karşılaşmasını oynayacak. Temsilcimiz kazanırsa, tarihinde 4. kez son 4 takım arasına adını yazdıracak.

Haberin Devamı

Euroleague'in en büyük şampiyonluk adaylarından Anadolu Efes, Final-Four yolunda son randevuya çıkıyor. Real Madrid'i İstanbul'daki ilk iki maçta 20'nin üzerinde farklarla yenen, İspanya'da ise son 5 dakikalara 10'un üzerinde farklarla önde girmesine rağmen serinin 2-2'ye gelmesine neden olan Lacivert-Beyazlılar, bu kez işi bitirmek amacında. 4 maçta da Real'e büyük üstünlük kuran ancak son dakikalarda yediği serilerle maçları kazanamayan Anadolu Efes'in bu kez hata yapmaması gerekiyor.

Laso'nun formülüne çalışma fırsatı bulduk

Tavarez'in de yokluğunda Efes'i yenebilmek için çok farklı şeyler denemek zorunda olan Laso, 1-2-2 alan savunması ile temsilcimizi fazlasıyla şaşırtmıştı. Son 5 dakikalarda ise değişmeli adam adamaya dönen, Garuba ile Efes'in kısalarını savunan Real, bunda çok başarılı oldu ve temsilcimizi tamamen hücum ritminden çıkardı. Ancak Ergin Ataman ve Efes, bu savunmaları geçecek formüle çalışma fırsatı buldu. Laso, yine farklı bir şeyler deneyecek. Ancak görünen o ki, Real'in kapasitesi Efes'in çok gerisinde. Maçları Real kazanmadı, Efes kaybetti diyebiliriz.

Haberin Devamı

Oyuncular bu tip maçlara çok alışık

İstanbul'da 27 ve 23 farklı galibiyetler alan, rakibine havlu attıran Lacivert-Beyazlılar, benzer bir performansa yaklaşırsa yine hedefe ulaşacaktır. Sadece stres ve baskı altındalar. Psikolojik üstünlük de Real Madrid'e geçmiş durumda. Fakat başta Larkin, Micic ve Simon olmak üzere, Efesli oyuncular bu tip maçlara çok alışık ve baskıyı kaldıracak mental kapasiteye de sahipler.

Büyük aksilik olmazsa, Final-Four'a kalırız

Yeter ki son 5 dakikada, geride kalan 35 dakika nasıl oynuyorlarsa ona devam etsinler. Farkı korumaya çalışıp, dakikaya oynadıklarında hiç birşey üretemediklerini kendileri de gördü. Çok büyük aksilikler olmazsa, Anadolu Efes'in sezon boyunca hak ettiği Final-Four'a kalacağına inanıyorum...

YORUM YAZ