MENÜ

Haydi Devler, rakip güçlü ama... Türkiye'nin enerjisi sizin arkanızda!

Abone Ol Google News

Çin’den binlerce kilometre uzakta olsak da bugün saat 15.30’da tüm enerjimizle A Milli Takım’ın yanındayız. Rakip turnuvanın favorilerinden, bu kupayı 5 kez kaldırmış ABD. İşimiz kolay değil ama her zamanki gibi 12 Dev Adam’a inancımız tam...

Haberin Devamı

Dünya Kupası’na Japonya galibiyeti ile başlayan A Milli Basketbol Takımı bugün turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan ABD ile karşı karşıya geliyor.

Hedef maçımız değil belki. Çekya maçını kazanıp bir süre çıkmayı garantilemek istiyoruz.ABD bireysel olarak birbirinden değerli yıldızlara sahip. Her ne kadar NBA’in en iyi oyuncuları takıma katılmasa da çok büyük bir potansiyele sahipler.

Takım düzenine uzaklar

Çekya maçında izleğim ABD, tamamen bireysel oyuna dayalı takım düzeninden uzak bir görüntü çizdi. Ancak bu düzende bile rakibini farklı mağlup etmelerine yetti de arttı.

ABD karşısında doğru takım oyunu oynayan bir ekip bulduğunda oldukça zorlanacaktır. Bu turnuvada başta Sırbistan olmak üzere bazı Avrupa takımlarına hatta Avustralya’ya karşı sıkıntı yaşayacaklardır.

Haberin Devamı

Kazanmak için oynayacağız

Biz de her ne kadar hedef maç olarak görmesek de ABD’ye karşı ciddi ve kazanmak için oynayacağız. Japonya karşısında konsantre istekli motive bir takım gördük. Forma giyen tüm oyuncular katkı vermeyi başardı. Üç NBA oyuncumuz rakibe karşı nasıl oynanması gerektiğini biliyor.

ABD atletizm ve fizik kapasite olarak diğer takımların çok çok üzerinde. Zaten maçlarını da bu sayede kazanacaklar. Bu duruma çare bulmak kolay değil.

İşimiz zor ama neden olmasın deyip Çekya maçını düşünmeye devam edeceğiz.

Gökhan German/ÇİN

YORUM YAZ