MENÜ

Harika Efes!

Abone Ol Google News

THY Avrupa Ligi’nin 7. haftasında Anadolu Efes, İsrail’in Maccabi Playtika takımını 91-89 mağlup etti. Larkin’in yokluğunda sihirli değneği eline alan Beaubois, temsilcimizi zafere taşıyan isimlerin başında geldi.

Haberin Devamı

Larkin yoktu, ama Beaubois vardı. Dunston ve Sertaç yoktu ama topallayarak oynayan, büyük özveride bulunan Tibor Pleiss vardı. En önemlisi Efes ruhu vardı sahada. Pleiss ilk yarıda 16 sayı atarken, yürümesi imkansız olmasına rağmen 32 dakika sahada kalarak kariyer rekoru kırdı. Onun bu fedakarlığı tüm takımı ateşledi.

Miçiç yine kendine gelememişti ama Beaubois ‘ben varım’ dedi. Kenardan geldi 23 sayı, 7 asist, 3 top çalmanın yanı sıra son iki savunmada maç kazandıran blokları yaptı. Fransız yıldız gecenin kahramanı oldu.

Ergin Ataman, Erten Gazi’yi ilk beşte başlatıp Wilbekin’ı etkisiz hale getirirken, Maccabi’de özel yetenekler Bryant ve Dorsey devreye girdi. Ardından taktik-maktik kalmadı. İzlemesi son derece keyifli, enfes bir hücum maçı oldu.

‘Umut verici’

Üstünlük defalarca el değiştirdi. Efes geri düştüğü anlarda Pleiss ve Beaubois’nın yanı sıra Moerman ve Simon’un sayıları ile hep hamle yaptı. Sonunda da gülen taraf oldular. Bu kadar eksiğe rağmen ortaya konulan karakter, ilerisi için umut verici oldu. Efes, adım adım geçen yılki seviyesine geliyor. Dünkü galibiyet birbirini tanıyan, tamamlayan oyunculardan kurulu ne kadar iyi bir takım olduklarının da göstergesi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ