MENÜ

Gövde gösterisi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, yıllardır özlemini duyduğu Euroleague şampiyonluğuna sonunda ulaşmıştı. 9 Final-Four, 4 final derken bir türlü o şampiyonluk gelmiyordu. Ama bu kez, Prag'da şeytanın bacağını kırdı Sarı-Lacivertliler, önce Schio'yu, ardından Çukurova Basket'i devirip 2022-23 sezonunun en büyüğü oldu. O kupa dün Metro Enerji salonundaydı. Tribünler tıklım tıklım, şampiyon takımı bağırlarına bastı. Ardından derbi başladı.

Haberin Devamı

Mc Govan'ı durdurdular

Galatasaray da Eurocup finalisti olarak çıkmıştı rakibinin karşısına. İlk yarı başa baş geçti. Galatasaray, Mc Govan'ı pota altında harika kullandı. Mill ioyuncumuz 15 sayı üretti daha ilk yarıda. Fenerbahçe ise finalde Stewart'ın ardından harika bir performans sergileyen Mc Bride önderliğinde skor üretti. Stewart yine üzerine düşeni yaptı. Devre 45-42 sona erdikten sonra ikinci yarıda Fenerbahçe savunması değişti. Mc Govan'a ikili sıkıştırmalar geldi. ABD asıllı pivotu oyundan düşüren Fenerbahçe, dışarıda da rakibini zor atışlara bıraktı.

Haberin Devamı

Doyasıya kutladılar

Savunma kaynaklı gelen sayılarla da üstünlüğü çok çabuk ele geçirdi Fenerbahçe. Meeseman 4 blok yaparken, McBride'ın 15, Merve Aydın'ın da 14 sayısı Sarı-Lacivertliler'i farka götürdü. İkinci yarıda sadece18 sayıya izin veren Fenerbahçe, Play-Off yarı final serisinde 1-0 öne geçerken, maç sonu hem derbi galibiyetini, hem de Euroleague zaferini taraftarlarıyla doyasıya kutladı...

YORUM YAZ