MENÜ

Geç oldu, güç oldu ama güzel oldu

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, hak ettiği yerde. İki yıldır ligi domine eden Lacivert-Beyazlılar, her ne kadar heyecan yaşatsalar, yüreğimizi ağzımıza getirseler de, sonunda kazanıp üst üste ikinci kez Final-Four'a kalmayı başardı. Öncelikle tüm takımı ve coach Ergin Ataman'ı tebrik edelim. O çok istedikleri şampiyonluğa artık iki maç kaldı.

Haberin Devamı

Dünkü mücadeleye gelince... Aslında seriyi bütün olarak değerlendirdiğimizde Real Madrid'in, Efes'i durdurabilmek için gösterdiği çabayı izledik. Hep onlar birşey yapmak, Efes'i alıştığı düzenden çıkarmak zorundaydı. Yoksa hiç şansları olmadığını kendileri de biliyordu. Neredeyse başarıyorlardı da. Efes hedefe ulaşırken fazlasıyla deneyim kazanırken, ders de aldı.

Cengaver Singleton

Üç maçta toplam 75 fark attıkları Real'e karşı İspanya'ya 'nasıl olsa kazanırım' havasıyla gitmeleri onların en büyük hatası olmuştu. Basketbolda rüzgar bir döndü mü toparlamak imkansız olur. İşler bir kere ters gitmeye başlasın, uğraş dur döndüremezsin. Efes de durumu bu noktaya getirmişti.

Haberin Devamı

Nitekim Larkin ve Beaubois ilk yarıyı '0' sayıyla tamamladı. Pivotlar hiç skor katkısı veremiyordu.Allah'tan Singleton cengaver gibi ortaya çıktı ve herşeyi yaptı. Attı, attırdı, savunma yaptı, blok yaptı takımı ayakta tutan isim oldu.

İkinci yarıda Micic ve Beaubois ile fark 13'e kadar çıktı ama kalp masajı ile hayata dönen Real Madrid'in ölmeye hiç niyeti yoktu. Larkin son periyotta hareketlendi, ama sahanın en soğukkanlı ve tecrübeli ismi Simon, durum 80-80'ken attığı zor üçlükle fişi çeken isim oldu. Efes, kendi yarattığı baskı ve stres altında oynamakta zorlandı ama bu kez hep kaybettiği son dakikaları kazanmayı bildi.

Şampiyonluk yakışır

Dediğim gibi. Efes Final-Four'a bir çok kazanımla gidiyor. Seriyi riske attılar belki ama hayatın Köln'de güllük gülistanlık olmayacağını da gördüler. Karşılarında kimse duramıyordu, bir kombine alan savunması onları ne kadar zora soktu. Artık işler kötü gittiğinde de neler yapmaları gerektiği konusunda da fikirleri var. Tekrar tebrikler... Yıllardır bu seviyelerde oynayan Anadolu Efes'e ve kariyerinde bir çok Avrupa Kupası bulunan Ergin Ataman'a bir Euroleague şampiyonluğu yakışır.

YORUM YAZ