MENÜ

Finalde rövanş zamanı

Abone Ol Google News

Solgar Türkiye Kupası’nda 2016 finalinde karşılaşan iki takım, bugün Ankara’da sahne alacak. Bogdanovic’in son saniye 3’lüğü ile şampiyon olan Fenerbahçe Beko ile Darüşşafaka 4 yıl aradan sonra tekrar kupa için kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Basketbolda 2019-2020 sezonunun ilk kupası bugün sahibini bulacak. Yenilenmiş formatı ile büyük sürprizlerle başlayan Solgar Türkiye Kupası’nda final günü geldi.

Önce Anadolu Efes’i, sonra da Galatasaray Doğa Sigorta’yı yenip finale kalan Darüşşafaka, geçen yılın şampiyonu Fenerbahçe Beko karşısında bir sürpriz daha yapma peşinde koşacak.

Fenerbahçe ise Banvit’i kolay geçerken, yarı finalde Türk Telekom karşısında ecel terleri döktü. Başkent ekibi son çeyrekte tam 7 serbest atış kaçırırken, büyük bir sürprizin kıyısından dönüldü.

Tarihindeki üçüncü final

Final tek maç. Her şey olabilir. İki takım da bunun bilincinde. Bir yerde 4 yıl öncenin rövanşı oynanacak. Bursa’da Bogdanoviç’in son saniye üçlüğü ile Darüşşafaka’yı 67-65 yenen Fenerbahçe, şampiyonluğa ulaşmıştı. Darüşşafaka ise tarihindeki üçüncü finale çıkıyor. 2002’de Efes’e, 2016’da da Fenerbahçe’ye kaybetmişlerdi.

Haberin Devamı

İşler yolunda giderken...

Yeşil-Siyahlılar’da Doron Lamb yok. Ama yerli oyuncular inanılmaz katkı veriyor. Özellikle Kartal ve Doğuş. Sinan tecrübesi ile takım arkadaşlarına yardımcı olurken, son iki aydır çıkışa geçen bir grafik çiziyorlar. Fenerbahçe ise halen istikrar sağlayamadı. Tam işler yoluna giriyor dediğimiz anlarda beklenmedik yenilgiler alabiliyorlar. Telekom karşısında da 4. periyotta Ali Muhammed’in kısalara yaptığı baskı, takım savunmasının da toparlanmasını sağladı.

Keyifli bir final olacaktır

Obradovic bugün hangi yabancıları tercih edecek tahmin edemiyoruz. Yarı finalin en kötü ismi Derrick Williams'ın yerine Datome forma giyecek.

Bence çok keyifli ve mücadeleci bir final bekliyorum. Darüşşafaka çok enerjik ve agresif savunma yapabilen bir takım. Fenerbahçe ise kadro kalitesi olarak çok ileride. İki takım da kozlarını sahaya sürecek. Bakalım Fenerbahçe unvanını koruyabilecek mi, yoksa Darüşşafaka tarihinin ilk kupasını mı alacak?

YORUM YAZ