MENÜ

Final şimdi başladı

Abone Ol Google News

İlk maçın aksine, gerçek bir final izledik dün Sinan Erdem’de... Fenerbahçe Beko’nun üstün oyunu sonrası en ufak bir reaksiyon gösteremeyen Anadolu Efes, dün Moerman’ın yerine Motum’u, Simon’un yerine ise Beaubois’i sahaya sürerek başladı oyuna. Ama fark eden çok şey yoktu oyunun başında.

Haberin Devamı

Eksik Fenerbahçe’nin, eldeki sağlarla yaptığı konsantre savunma devam ediyor, Efes de organize olamadığı için şutları kaçırmayı sürdürüyordu...

Daha ikinci yarının ortalarında Fenerbahçe 16 sayılık farka ulaştı. Burada Efes’in birşeyleri değiştirmesi gerekiyordu çünkü maçın yanı sıra şampiyonluk da gidiyordu.

Metecan’ı oyuna alıp, tam saha prese başladılar. Savunmaya kattıkları enerji, onların oyunun geri kalanında maçın içinde kalmalarını sağladı.

Micic durmak bilmedi

Geri dönüş için çok fazla çaba sarfettiler. Burada Micic’in olağanüstü performansının etkisi büyüktü. Fenerbahçe Beko ise Efes’in her hamlesine gerek Melli, gerek Bobby, gerek Guduric’le her seferinde yanıt verdi. Çok zor ve kritik üçlükleri soktular. Yorulmalarına, yıpranmalarına rağmen son ana kadar mücadeleyi bırakmadılar. Nitekim, Melli’nin normal sürenin son saniyesinde her zaman atabildiği şutu girse, şu an şampiyonun adı konuyordu belki de. Ama uzatmada yorgunluktan şutları girmedi.

Haberin Devamı

Efes’te ise Micic durmak bilmedi. Direnç kırıcı şutlarla 30 sayıya ulaştı. İlk maçın yıldızlarından Melih’in 0/9 ile şut atması da ciddi bir şekilde sonuca yansıdı.

Sonuçta harika bir final izledik. Final- Four oynayan iki takıma da bu yakışırdı. Seri şimdi Ülker Metro’ya taşınıyor. İki takım da 8 kişilik rotasyon kullanıyor. Fenerbahçe’de sakatlardan takıma katılım olursa, bir gün arayla oynanan seride biraz olsun avantaj sağlayabilirler.

YORUM YAZ