MENÜ

Final sendromu devam etti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’in en büyük favorisi Ekaterinburg’u yenince bu kez şampiyonluk için fazlasıyla umutlanmıştık. Rakip, her ne kadar bu yıl hiç mağlubiyet almasa da Ekaterinburg kadar güçlü değildi. Maça 10-0’lık başlangıç, Ekaterinburg’a karşı olduğu gibi yüksek olmayan konsantrasyonu da iyice düşürdü. Belki ‘rahat kazanılacak bir maç havası’ oluştu ve savunma sertliği tamamen düştü. Finale, yaptığı mükemmel savunma ile gelen Kanarya’nın ikinci çeyrekte potasında gördüğü 27 sayı, finalin de hikayesini yazdı.

Yapılan 21 top kaybı, böyle bir finalde kabul edilir gibi değil. Herşeye rağmen mücadeleyi bırakmayıp, 18 sayı geriden gelen Kanarya, dördüncü periyodun başında 5-0’lık seriyle skoru 62-60’a getirdi.

Gruda atsa...

Ne olduysa bu anda oldu. Dinamo Kursk uzun süredir sayı atamıyor, maçın momentumu bizim elimize geçiyordu. 5-0’dan sonra Gruda pota altında bomboş kaldı. Atsa skor 62-62 olacak, Kursk’un eli ayağı titremeye başlayacaktı. Ama yarı finali de çok kötü oynayan Fransız yıldız imkansızı başarıp kaçırdı. Dönüşte önce Cruz attı, sonra Prince’in üçlüğü bütün umutlarımızı tüketti. 31. dakikada skor 62-60’tı, 39.50’de ise 77-60. Fenerbahçe 9 dakikaya yakın bir süre sayı atamadı. 18 sayıdan gelirken kaçan turnikeler, yapılan hatalı yürümeleri saymıyoruz bile.
Candice Parker hamlesi şampiyonluk için yapılmıştı. Dünya’nın sayılı yıldızları arasında yer alıyor Parker. Ekaterinburg maçını çok kötü oynadı. Dün iyi başladı ama gerisi gelmedi. 18 sayı attı fakat 13’te 5 isabetle. Çok kolay atışları kaçırdı, en kritik yerlerde top kaybı yaptı.

Angel eski takımını yıktı

Yıllarca Fenerbahçe formasını giyen, o formanın hakkını veren Angel McCoughrty, eski takımını yıkan isim oldu. Özellikle 10-0 sonrası üst üste 9 sayı atıp takımını ayağa kaldıran Angel’a, daha sonra diğerleri de eklendi. Kursk’un yaptığı kombine savunma, bizim o savunmayı çözememiz, 63 sayıda kalmamızın etkenlerinden biriydi.
Final sendromu devam ediyor. Fenerbahçe, Eurocup ve Euroleague’de defalarca final oynadı ve hiçbirini kazanamadı. Bu sefer çok umutluyduk ama maalesef yine olmadı.

YORUM YAZ