MENÜ

Final bileti Efes'in

Abone Ol Google News

Nefesleri kesen yarı final serisinde, finalist Anadolu Efes oldu. Her iki takımın 2'şer galibiyet aldığı 5. maç öncesi heyecan doruktaydı. Ama Lacivert-Beyazlılar, 2. periyodun ortalarından itibaren oyuna ağırlığını koyup, beklenenden kolay bir zafere imza attı.

Haberin Devamı

4 maç çok iyi mücadele eden Sarı-Kırmızılılar, savunmalarının bel kemiği Göksenin'in sakatlanmasının ardından mental olarak oyundan düştü. İkinci yarının başında coach Pistiolis'in 3 uzun tercihi ise tamamen Efes'in işine yaradı.

Larkin'in son saniye basketi ile devreye 51-42 önde giden Efes, karşısında Blackshear, Ndour ve Sadık'tan oluşan üç uzunlu ve alan savunması ile başlayan bir beş bulunca skora çok rahat gitti.

Üçüncü periyotta bitti!

Micic'in iki üçlüğü sonrası 12-2'lik seri yakalayan Efes, skoru 63-44'e getirdi ve maç da orada bitti. Larkin kullandığı ilk 8 üçlüğün yedisinde isabet bulurken, 3. periyot 30-11'lik bir seri ile (81-53) sona erdi. Formalite icabı oynanan son çeyrek sonrası Anadolu Efes bir kez daha finale kalmayı başardı: 104-77.

Haberin Devamı

Micic 3. çeyreğin ortasında kullandığı atış sonrası ters basarak bileğinden sakatlandı. İlk gelen haberler ciddi bir problemin olmadığı yönünde. Sırp oyuncunun durumu final serisini doğrudan etkileyecek. Galatasaray için harika bir sezon sona erdi. Finali sonuna kadar zorladılar. Umarım seneye de bu durum devam eder ve Galatasaray basketbolunda da kalıcı, devamlılığı olan bir yapı oluşur. Sarı-Kırmızılılar, artık evlerine gidiyorlar ama görevlerini yapmanın verdiği huzur ve mutluluk ile.

YORUM YAZ