MENÜ

Fener'in dediği oldu

Abone Ol Google News

Anadolu Efes, sezonun favori takımlarından. Ama çok formsuz başlamışlardı sezona. Fenerbahçe ise tamamen yeniden yapılanmış, yeni takım olmasına rağmen Efes’e oranla daha hazır ve iyi basketbol oynayan taraf konumundaydı.

Haberin Devamı

Nitekim maç içinde çok fazla gel gitler, iniş çıkışlar oldu ama sonunda kazanan Kokoskov’lu Fenerbahçe, hem de 48 ribaunt alarak kulüp tarihinin rekorunu kırarak oldu. Fenerbahçe, geçen yılın en kötü ribaunt alan ve en çok top kaybeden takımıydı. Dün de 21 top kaybı yaptılar (ki bu ileride büyük sorun yaratabilir), ama işin ribaunt tarafını çok iyi hallettiler. Yeni transferler; Ulanovas, Hamilton ve Pierre Fenerbahçe’nin atletizm özelliğini artırırken, ribaund ve savunma tarafına büyük katkı veriyorlar.

De Colo ve Brown hücumları yönlendirirken, Sarı-Lacivertliler oyunun genelinde fazla sıkıntı yaşamadı.

Pota altına önlem almışlardı. Efes çok fazla boş dış atış buldu. Ama üçlük çizgisinin gerisinden felaket şut atınca yenilgi de onlar için kaçınılmaz olu. 28 üçlüğün tam 19’unu kaçıran Lacivert-Beyazlılar, ritm bulamayınca moral olarak da çöktü ve kolay turnikeleri bile kaçırmaya başladı.

Haberin Devamı

Kokoskov Efes’e iyi çalışmış

Micic 1/9, Beaubois 1/5 ile üçlük attı. Larkin’in yokluğunda, bu iki skorer guard 14’te 2 ile üçlük atarsa, diğer şeyleri çok doğru yapsan bile kazanamazsın. Fenerbahçe ribauntlarda 48’e 22 gibi inanılmaz bir üstünlük kurdu. Fenerbahçe bu yıl böyle oynayacak. Ribaunt aldıkça geçiş hücumları yapabilecek. Bu sisteme uygun bir çok oyuncusu var. Kokoskov, Efes’e çok iyi çalışmış ve takımı hazırlamış. Sonuna kadar hak ettikleri bir galibiyet aldılar.

Efes formsuz ve akıllar biraz geçen senede kalmış. Ama enseyi karartmalarına gerek yok. Daha önlerinde koca bir sezon var ve neler yapabileceklerini çok iyi biliyorlar.

YORUM YAZ