MENÜ

Fener'den buraya kadar

Abone Ol Google News

Vesely, Ahmet ve Eddie'nin dönmesi ile daha bir özgüvenli çıkmıştı Fenerbahçe Beko, CSKA karşısına. Kazanmaktan başka çare yoktu. 1 aydır oynamayan Vesely, sanki hiç sakatlanmamış gibi başladı maça. De Colo, Guduric derken 12-0'lık seri biraz abandone etmişti CSKA'yı... Sonuç farklı olunca konuşmak belki kolay ama bu maçta rotasyonu biraz daha zorlamak gerekiyormuş. Erdem Can, kadro genişleyince klasik Kokoskov rotasyonuna başladı. Ama kenardan gelenlerle beraber bütün ritm bozuldu. 15. dakikada skor 33-23'tü, Fenerbahçe 5 dakikada tam 21 sayı yedi. Hastalıktan çıkan Eddie, hiç katkı veremeyen Brown ve Barthel'i uzun süre sahada tutmak bu farkın doğmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Hakemler maçı bitirdi

İkinci yarının başı itibarıyla hakemler maçı bitirdi. İlk kez Euroleague oynayan İffe Lundberg'in ayakta tuttuğu, Clyburn'ün sırtladığı CSKA oyunu koparmaya çalışırken düdükler de fazlasıyla lehlerine oldu. Vesely'ye çalınan 5 düdüğün belki 4'ü faul değildi.

Hele ki teknik faul alıp oyundan atılmasına neden olan son pozisyonda Shengelia yarım dairenin içindeydi ve buna kesinlikle ama kesinlikle hücum faul çalınmıyor. Hakemlerin itiraz halinde pozisyonu tekrar izleyip faul kararını değiştirme hakları var. Ama bunu kullanmak yerine itiraz eden Vesely'yi iki teknik faul çalıp diskalifiye ettiler. Maç zaten pamuk ipliğindeydi, orada koptu. kalan dakikalar teferruat icabı oynandı.

Haberin Devamı

Olma ihtimali yüksekti

Sonuçta Fenerbahçe, Obradoviç efsanesinden sonra Play-Off yapmayı başardı. Sakatlık ve hastalıklar yaşanmasa durum farklı olur muydu? Bence olma ihtimali yüksekti. Ama biraz şanssızlık, biraz hastalığa yakalanan oyuncuların ihmalkarlığı, ana isimler dışındakilerin bu seride hiç katkı verememesi, 3-0'ı hazırladı. Gelecek yıl için de kimlerin kalacağı, kimlerin gitmesi gerektiği de net olarak ortaya çıktı böylece...

YORUM YAZ