MENÜ

Fenerbahçe'ye çifte darbe

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, kazanmaları halinde ilk 4 şansını son haftaya bırakacaktı. Ama maçın başında Vesely, sonlarda ise De Colo sakatlandı. Barça’ya tam 14 hücum ribaundu veren Kanarya, ayağına kadar gelen fırsatı tepti.

Haberin Devamı

Maçın hikayesi ribauntlar... Fenerbahçe Beko, ilk periyot hariç yine çok doğru bir savunma yaptı, rakibi hücum ritminden çıkardı ama bunun karşılığını alamadı. Barcelona, kaçırdığı tam 14 şutun hücum ribaundunu alıp neredeyse tamamından ikinci şans sayısı bulunca kafa kafaya giden maçta büyük avantaj sağladı.Yenilgiden çok Vesely’nin sakatlığı daha mühim aslında Fenerbahçe Beko için. Umarım ciddi bir sakatlığı yoktur. O sakatlanmasaydı maçın rengi tamamen farklı olurdu diye düşünüyorum. Daha ilk periyotta kenara gelen Vesely’nin yerine giren uzunlardan Barthel, Ahmet ve Eddie hiç katkı veremeyince Fenerbahçe pota altında büyük sorun yaşadı. Sadece O’Quinn’in ekstra performansı da Barça karşısında o bölgede yeterli olmadı.

Doğru strateji sekteye uğradı

Sarı-Lacivertliler’in son dönemdeki başarısındaki en büyük rol De Colo-Vesely-Guduric ve Pierre dörtlüsünde. Diğerleri zaten kısıtlı katkı veriyor. Barcelona, Pierre’in sırtı dönük oyunlarına önlem almış. Kanadalı hiç oyunun içine giremedi. Vesely sakatlandı. Sadece De Colo ve Guduric’le de Barcelona’yı yenemezsiniz. Brown 8’de 1’le oynadı. İlk şutunda üçlük bulan Melih, bir daha top kullanmadı. Kokoskov, rakibin oyun kurucuları Calathes, Bolmaro ve Westerman’ın şutlarını riske etmişti. Kuric’in üçlükleri tamam ama Westerman’dan 3, Calathes’ten de 1 tane gelince, doğru strateji biraz sekteye uğradı.

Haberin Devamı

Yine de takımın mücadelesi, kazanma azmi üst düzeydeydi ama Barcelona’yı yenmek istiyorsan, 14 hücum ribaundu vermeyeceksin, oynayan herkesten katkı alacaksın. Yoksa olmuyor.

YORUM YAZ