Fenerbahçe'den gövde gösterisi

Haberin Devamı ›
Obradovic’in bir iki hamlesi ile son iki maçta çok fazla gelişme gösterdi Fenerbahçe Ülker... Goudelock’un maça kenarda başlaması, ya Zizis ya da Emir’in, bazen ikisinin birden sahada olması, hücumların daha akıllı oynanmasını sağlıyor. En önemlisi ise savunmada çok agresif ve saldırgan bir takım izliyoruz son iki maçtır.
Nizhny’i 60, Beşiktaş’ı da 59 sayıda tutan bu savunma Top 16 için sevindirici. Umarım bu iştahlı savunma alışkanlık haline gelir Fenerbahçe Ülker’de.. Bir başka sevindirici nokta ise Kenan’ın üzerindeki ürkekliği atması ve bir şeyler yapmaya başlaması oldu. Yarım sezonu sadece topu rakip sahaya getirip forvete vererek geçirmişti Kenan. Şimdi gelişmeye başladı. İstatistik hanesinde hiçbir şey olmuyordu, Dün 9 sayı, 3 asist, 2 ribaunt, 1 top çalma ile her şeyi yaptı. İlk yarıda atılan 19 basketin 12’sinin asist üzerinden gelmesi, dakika alan 12 oyuncunun da skor üretmesi Fenerbahçe’nın artı hanesine yazılan diğer faktörler oldu. İlk çeyrek, alan savunması karşısında zorlanan Sarı- Lacivertliler, ikinci periyottaki 30-7’lik inanılmaz seri ile maçı bitirdi. Beşiktaş’a bir tane bile kolay basket imkanı vermediler, her topa el gösterdiler, her pozisyona hamle yaptılar. Hal böyle olunca Siyah-Beyazlılar 59 sayıda kaldı.
Beşiktaş’ın savunması için tehlike çanları çalıyor. 4 gün içinde 202 sayı sayı yediler. Kerem Tunçeri’nin yokluğu, Engin’in bütün maç oynaması onları olumsuz etkiliyor ama ne Karşıyaka karşısında, ne de dün Fenerbahçe önünde en ufak bir direnç gösteremediler. Yeni oyun kurucu bazı sorunlara çözüm olabilir ama Ahmet Kandemir’in savunma düzenini gözden geçirmesi gerekecek.