MENÜ

Fenerbahçe resital sundu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin hedefi doğrultusunda çok kritik bir maçtı. Panathinaikos’a karşı gerek savunma gerekse hücumda sezonun en iyi performansını sergileyen Sarı-Lacivertliler, Kazan deplasmanında bütün maçı önde götürdü, bir kaç kere çift haneli farklara ulaştı ama oyunu bir türlü koparamadı.

Kanarya bu zorlu deplasmanda yüzde 50 ile üçlük, yüzde 62 ile iki sayılık şut atmasına rağmen, geçen haftaki savunma performansına ulaşamadı. Euroleague’in sayı kralı Langford etkisiz hale geldi. Ama özellikle Orlando Johnson’un beklenmedik skor katkısı işleri zorlaştırsa da, zafer Fenerbahçe’nin oldu.

Maçın başında Vesely pota altında neredeyse hiç kaçırmadan attı. İlk çeyrekte 11 sayı bulan Vesely’ye, forma giyen bütün oyuncular da eklendi. Fener kaçtı, Kazan hiç vazgeçmedi. Oyunun bir çok krılıma anı vardı. Son haftaların formsuz ismi Antic, kaçırarak başlamasına rağmen çok değerli iki üçlük gönderdi. Sloukas, Nunnally ve Bogdanoviç de Kazan potasına iki üçlük bıraktı. Her geçen gün daha iyi oynayan Datome de çizginin gerisinden 3 basket kaydetti.

Fikstür avantajı...

Udoh’un yokluğunda, Vesely’nin faul problemine girdiği maçta Ahmet yine çok önemli katkı yaptı.

Tüm gözler yeni transfer Bennett’ın üzerindeydi. Amerikalı girer girmez bir top çalıp asist yaptı ama o kadar. O oyundayken savunmadaki pozisyon hataları işleri sıkıntıya soksa da, 40 dakikayı çok kararlı oynayan, 22 asist üzerinden tam 86 sayı bulan Sarı- Lacivertliler, sonuna kadar hak ettiği bir deplasman galibiyetine imza attı. Sezonun geri kalanında fikstür avantajı Fenerbahçe’de. Kanarya, iç saha maçlarını kazandığı takdirde ligi ilk 4’te bitirir. Bu da Final-Four kapısının aralanması anlamına gelir.

YORUM YAZ