MENÜ

Fenerbahçe ligin en iyi 'takımı'

Abone Ol Google News

İki takım arasındaki rekabetten dolayı her zaman bir Euroleague derbisi havasında geçer Fenerbahçe- Panathinaikos maçları. Ama dün, Fenerbahçe Beko, öyle ağır bastı ki 2. çeyrekte maçı bitirdi... Vesely bu yıl takımın, hatta Euroleague’in en değerli oyuncusu belki ama, Fenerbahçe, Euroleague’in en iyi ‘takımı’. İsimler önemli tabii ki, ama takımı oyunu her şeyden önemli.

Haberin Devamı

Deplasman sorunu...

Panathinaikos, bu maça kadar oynadığı 10 deplasmanın 9’unu kaybetmişti. Dış sahada büyük sorun yaşayan bir takım. Ama her şeye rağmen, adı, geleneği, geçmişi var. Ligi en çok kazanan takımların başında geliyor. Böyle bir takıma karşı 28 sayı farkla öne geçti Fenerbahçe ve Play-Off’u en erken garantileyen takım olarak da tarihe geçti.

Moladan sonra dağıldılar

2. periyodun başındaki savunma direnci, kapılan toplar ve atılan ‘fastbreakler’ skoru bir anda 45-29’a getirdi. Sürklase olmuştu Atina ekibi. Coach Rick Pitino da... 9 saniye kala savunmadayken aldığı mola onun da dağıldığını gösteriyordu belki. Nitekim mola dönüşü Guduriç üçlükle takımını soyunma odasına götürdü. Maça alan savunması yaparak başlayan Pana karşısında son haftaların formda ismi Melli’nin üçlükleri, kenardan gelen Melih’in skor katkısı, Guduriç ve Datome’nin sadece birer şut kaçırarak 12’şer sayı atması işleri fazlasıyla kolaylaştırdı.

Haberin Devamı

Kısa mesaj

Fenerbahçe taraftarı yine takımına büyük destek verdi. Yatırım yapılan genç oyuncu Tarık Biberoviç sahaya girerken, bütün tribünün ayakta alkışlaması, her bir oyuncuyu ayrı ayrı ne kadar sevdiklerinin göstergesiydi.

Gecenin sorusu

Panathinaikos defoları olan bir takım. Ama daha ilk yarı sonunda pes etmeleri, kazanacaklarına dair en ufak bir inanç hissetmemeleri dikkat çekti. Ama bu hissettirmeyen Fenerbahçe Beko’nun varlığıydı.

Maçın starı

4/5 üçlükle 14 sayı, 7 ribaunt, 4 asist ve 2 top çalma ile oynadı. Vesely’nin yokluğunda Lauvergne formsuz bir döneme denk geldi ama Melli, taşın altına elini fazlasıyla sokmaya başladı.

Maçın olayı

Green son 14 dakika oynayıp neredeyse takımın en skorer oyuncusu oluyordu. Onun dişlinin bir parçası olması Fenerbahçe için çok önemli. Ama daha da önemlisi daha 22. haftada Play-Off’u garantilemek ve bunu başaran ilk takım olmak da, dünkü maçın anlamını biraz daha arttırdı.

YORUM YAZ