MENÜ

Fenerbahçe kusursuz oynadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Euroleague’in en zor deplasmanlarından biri Belgrad... İlk turda da Belgrad’da kazanan tek takım Fe nerbahçe’ydi. Unvanını korudu Fenerbahçe...

Bir hafta önce Anadolu Efes’e karşı ikili oyunlardan elini kolunu sallayarak 20-25 basket bulan Kızılyıldız, dün bir tane bile ikili oyun sayısı üretemedi. İstanbul’da 84 sayı atan Kızılyıldız, kendi evinde normalde 90’lı sayılara ulaşırken, 60’larda kaldı.

Obradovic, savunma stratejisini mükemmel belirlemiş. Elinde de Udoh ve Ve sely gibi blokçu oyuncular olunca -ki bu ikisi toplam 7 blok yaptı- Kızılyıldız potayı bile göremedi. Savunma iyi olunca hücumlar da tıkır tıkır işledi. Dixon 11 asist yaparken, Datome 8/10 isabetle 21 sayı üretti. Maçın kahramanı ise 15 sayı, 15 ribaunt ve 5 blokla oynayan Vesely’ydi. Eski Partizanlı, eski ezeli rakibini fazlasıyla sıkıntıya soktu dün gece. Kanarya’da tek sorun, rotasyonun iyice daralması. Obradovic, Türkler’i zaten ikinci plana atmış oynatmıyor. (Sloukas olsaydı, Berk de oynamazdı). Kaliniç ve Hickman’ın dakika aldığı anlarda Fenerbahçe 10 sayı geride. Bu ikili de hiç verimli değil. Koca Top16, 7-8 oyuncuyla umarım sorunsuz biter.

Efes hediye etti

Efes bütün maçı çok iyi savunma yaparak geçirdi. Sürekli öndeydi ama her zamanki gibi maç sonununu oynamayı beceremedi. Elindeki maçı hediye etti Kuban’a.. Son hücumda Granger kısa rakibi arkasına almış potaya gideceğine, topu atmaya cesaret edemedi, zor pozisyondaki Brown’a bombayı bıraktı...

Maçın ritminin değiştiği an, Randolph’un 24 saniye süresi dolduğunda potaya attığı toptu. Hadi İvkovic uyudu farkına varmıyor, kenarda Aggelou var, Adziç var, bir sürü yabancı yardımcı var. Ortalığı yangın yerine çevirir insan, hakemleri monitöre bakmaya mecbur bırakır. Kimsenin sesi çıkmazsa, hakkını aramazsan, o bir basketle de maçı kaybedersin..

YORUM YAZ