MENÜ

Fenerbahçe iyi yolda

Abone Ol Google News

Yeni kurulmuş Fenerbahçe Beko'nun, kendini sınaması açısından çok önemli bir maçtı. Sonuçta maç bir topla bitti. Kazanan Fenerbahçe de olabilirdi ama şu an Sarı- Lacivertliler için galibiyetten ziyade CSKA gibi bir takıma karşı nasıl reaksiyon gösterdiği önemliydi benim için. Tabii ki bir eksik vardı. Tecrübesizlik, hücumda durağanlık, savunmada yapılan yanlışlar vs... Ama oyunun geneline baktığımızda eksik oyuncuları da olsa son aktif şampiyon CSKA Moskova'ya karşı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadı Fenerbahçe... Maçın genelinde sert savunma yaptı. Bir çok kez rakibi hataya zorladı. De Colo, diskalifiye edilene kadar hücumları çok iyi yönlendirdi. Ki bu tip maçlarda 8-9 kişinin skorun içine girmesini bekleyemezsiniz. De Colo 25 dakikada 21 sayı atarken, keskin şutör Eddie 6/6 üçlük isabeti ile Fenerbahçe kulüp rekorunu kırdı. Pierre, istatistiklere çok yansımayan katkılar yaptı.

Haberin Devamı

Basket girse belki dünün kahramanıydı

Brown, De Colo'dan sonra liderlik sorumluluğunu aldı. Her ne kadar dün başarısız olsa da, cesareti, eli titremeden el yakan topları kullanması ilerisi için umut vericiydi. Nitekim son turnikesi çemberin içinden çıktı. Girse belki de dünün kahramanıydı Brown... Kokoskov'un her molası sonrası Fenerbahçe ya basket attı, ya da çok kolay pozisyon buldu. Ulanovas dün hiç oyuna giremedi. Keza Danilo Barthel...

Haberin Devamı

NBA'den gelen bir alışkanlık olabilir

Sonucu biraz da son Euroleague finalinde Anadolu Efes'e karşı olduğu gibi Will Clyburn belirledi. Tamamen bireysel yetenekleri ile maçı CSKA'ya getirdi ABD'li yıldız. Normal sürenin sonunda Clyburn'ün üçlüğüne izin vermek yerine faul yapması gerekiyordu temsilcimizin. Ama bunu denemediler. Belki de Kokoskov'un NBA'den kalan bir alışkanlığıydı bu. Orada 3 sayı öndeyken, faul yerine savunma yapmak tercih ediliyor. Bilemiyorum. Sonuçta galibiyet Fenerbahçe'nin özgüvenini biraz daha artıracaktı. Ama olmadı. Daha sezonun başı. Sonuçtan ziyade oynanan basketbol ve takımın mücadele azmi, kararlılığı beni sezon başı itibariyle memnun etti.

YORUM YAZ