MENÜ

Fenerbahçe hesap kesiyor

Abone Ol Google News

Fenerbahçe hesap kesiyor
Öncelikle taraftarla başlayalım. Fenerbahçe, geçen yıl Euroleague’de oynadığı maçların toplamında 16 bin kişi görmemişti tribünlerde.

Haberin Devamı

Dün bir maçta, bütün bir sezondan çok seyirciyle beraber oynadı. Sinan Erdem Spor Salonu muhteşemdi. Doğru işler yapıldığında, taraftar da geliyormuş demek. Kanarya, öylesine doğru işler yapıyor ki bu sene şimdiden şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlandı.

Barcelona ve Siena, Avrupa’nın en skorer iki takımı.
İkisi de 60’larda kaldı Fenerbahçe savunması karşısında.
Son 3 dakikayı saymazsak, iki sayılık atışlarda yüzde 27’de tuttuk Siena’yı. Kaçan 8 faul, yapılan 17 top kaybı olmasa fark 20’lerin üzerine çıkacaktı.

O top kayıpları öyle kritik anlarda geldi ki, top kapıp hızlı hücuma çıkarken basit hatalar oyunun kopmamasına neden oldu.

Kenardan gelen Mirsad 13 sayı ve 10 ribauntla double double yaparken hücumun krizlere girdiği anlarda kritik üçlükler attı. Greer bu yıl çok faydalı oynuyor. Yine müthiş katkı yaptı. Tomas hem savunmada, hem hücumda fazlasıyla etkili.

Haberin Devamı

Aslında bütün takım müthiş katkı yapıyor. Yoksa böylesine dev takımları bu kadar farklı yenmenin imkanı yok.

Ribauntlarda sağlanan 45’e 24’lük üstünlük takımın savaştığının ve mücadele ettiğinin göstergesi. Geçen yıl Barcelona’ya 34 farklı yenilen Kanarya, gitti rakibini deplasmanda devirdi.

Siena’dan 43 fark yiyen Kanarya, bu kez rakibini eze eze yendi. Hesapları teker teker kesiyor Fenerbahçe.

Grup maçlarında sayı averajı da çok önemli. Son hücumda Mirsad’ın attığı üçlük, nerdeyse burnunun dibinde olan NTV kamerasına çarptı. Girse maç 18’le bitecekti, kamera engeli nedeniyle 13’le bitti. Umarız bu sayı farkını grup maçları sonunda aramaz Fenerbahçe. Yoksa Başkan Aziz Yıldırım, NTV’nin başını oldukça ağrıtabilir.

YORUM YAZ