MENÜ

Fenerbahçe hata yapmadı

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko’nun, başarısız geçen bir Final-Four deneyiminin ardından lige nasıl konsantre olabileceği merak konusuydu. Üstüne üstlük, Vesely, Green, Leuvergne ve Datome gibi as oyuncuların yokluğunda, basketbol olarak da düşüşe geçtikleri bir zamanda, mental olarak da iyi durumda değillerdi.

Haberin Devamı

Son derece tutuk, oyun konsantrasyonundan uzak başladı Kanarya maça. Türk Telekom ise hazırdı. Özellikle üçlük atışlarda yüksek bir isabet oranı yakalarlarken, Stimaç ve Kaya da pota altında büyük hakimiyet kurmuştu. Zaten 2. periyodun başında Metin’in üçlükleri ile fark 20’ye çıktı: 19-39. Burada Gabriel’e ‘seyirciyi tahrik etme’ gerekçesiyle çalınan ucuz sayılabilecek teknik faul, taraftarın tepkisi üzerine yapılan 2 basit anons sonrası, oyunun gidişatı da değişti. Zaten Ülker Arena’da, diğer salonların aksine en ufak bir reaksiyon sonrası çok kolay anons yapılıyor. Hakemler de oyunun kontrolünü kaybetti, Türk Telekom da oyun disiplinini. Daha çok konuk ekip lehine kolay düdükler çalındı.

53 faul düdüğü!

Haberin Devamı

Fenerbahçe, savunma sertliğini artırıp, 29’da 5 üçlük atmasına rağmen, daha çok çizgiden bulduğu sayılarla önce Telekom’u yakaladı, son periyotta da galibiyete ulaştı: 82-72. Fenerbahçe, 25 dakikada tam 30 sayılık diferans yaptı rakibine.

Türk Telekom, psikolojik olarak hiç ayakta kalamadı. Sürekli faullere tepki gösterip, oyun konsantrasyonundan uzaklaştılar. Fenerbahçe ise tam tersi, Final-Four’daki başarısızlığın hemen ardından ayakta kalmayı başardı.

Hakemler tam 53 faul düdüğü çaldı. Fenerbahçe 38, Telekom ise 26 kez çizgiye gitti. Maç da maçlıktan çıktı. Bir Play-Off maçı böyle yönetilmez...

YORUM YAZ