MENÜ

Fenerbahçe emin adımlarla

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko’nun özellikle savunma stratejisi olarak çok iyi hazırlandığı bir maçtı. Rakibin iki skorer ismi Shved ve McCollum’u tamamen etkisiz hale getiren Sarı-Lacivertliler, çok fazla iniş-çıkış yaşadığı için (ki bu yeni bir takım oldukları için çok normal) oyunu zaman zaman çok zora soksa da son bölümde yaptığı atakla Euroleague’deki 4. zaferini elde etti.

Haberin Devamı

Nando De Colo da daha maçın hemen başında sakatlanınca Fenerbahçe bir numaralı skor opsiyonunu kaybetmiş oldu.

Ama buna rağmen hücumda bütün rol oyuncuları görevlerini kusursuz yerine getirdi.

Kenardan gelen Pierre, sırtı dönük oyunların yanı sıra boş üçlüklerde isabet buldu. Eddie, nokta atışları her zamanki gibi büyük bir yüzdeyle soktu.

Brown özellikle ikinci yarıda ağırlığını koyarken, 11 sayı ve 8 asistin yanı sıra 4 de top çalıp, işin savunma yönünü de harika yaptı.

Rakibi 19 top kaybına zorlayan, tam 11 top çalan, Vesely’nin savunma aklı ile Shved’i sahadan silen Kanarya, çalışmadığı yerden zarar gördü. Rakip uzunlar Micey, Jerebko ve Monroe 9 hücum ribaundu alıp 42 sayı atınca bütün dengeleri bozdu. Son 4 dakikaya kadar maçı kazanma noktasına getiren Khimki, Fenerbahçe’nin ısrarlı ve kararlı savunması karşısında yelkenleri suya indirmek zorunda kaldı. Bu oyunun karşılığı çok farklı bir galibiyet olmalıydı ama yine de kazanmak güzel. Geçen hafta da yazmıştım.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin şu an 6 galibiyette olması işten bile değildi. Ama her hafta üzerine koyup ilerliyor Kanarya. Eksikler ve hatalar hala devam ediyor. Savunma azmi, beraber oynama isteği, topu paylaşmaları işin güzel yanları. Ama bu hedefe ulaşmak için yeterli olacak mı, bekleyip göreceğiz...

YORUM YAZ