MENÜ

Fenerbahçe dibe vurdu

Abone Ol Google News

Bazen su yüzüne çıkabilmek için, ayakların yere değmesi gerekir. Yani dibe vurmak. Fenerbahçe Beko, Obradoviç yönetimindeki en ağır iç saha yenilgisini aldı Real Madrid karşısında. Bu yıl iç sahada çok fazla kalp kırıcı yenilgi almıştı Sarı-Lacivertliler. Zalgiris, Zenit, Valencia ve Maccabi’ye son saniye basketleri ile mağlup olmuştu. Ama dünkü Real yenilgisi bambaşka bir şey oldu Fenerbahçe için. İki takım da lokal kupaları kazanarak çıkmıştı sahaya. Fenerbahçe, Telekom ve Darüşşafaka’yı ite kaka yenerken, Real Madrid, Valencia ve Malaga’yı eze eze mağlup etmişti.

Haberin Devamı

Moral bozulunca...

İki takım arasındaki form durumu, maç öncesi Real’i önde gösteriyordu. Hem de Llull, Randolph ve Taylor gibi önemli eksiklere rağmen. Ama Sarı-Lacivertliler’in kötü basketbolu Türkiye Kupası’nı kazanmasına yetti belki ama o basketbol Real Madrid karşısında ‘sıfır’ etki yarattı. Çok durağan ve statik hücum etti Kanarya. Kötü hücum edip sayı atamayınca moraller bozuldu. Moral bozulunca da savunma direnci kalmadı. Real, her periyodu önde bitirip 29 sayılık bir galibiyete imza attı. Fenerbahçe’nin, Obradoviç döneminde evinde aldığı en farklı yenilgi oldu bu.

Haberin Devamı

Hiç umut vermiyor!

2. yarının başında iki üç dakika yapılan agresiflik, farkın tek hanelere inmesini sağladı belki ama yenilen bir üçlük sonrası kafalar yine öne düştü. Mental problem daha büyük Fenerbahçe’de. Hiç alışık olmadığımız bir takım seyrediyoruz bu sene. Hâlâ Play-Off şansı var. Bunu başaracak oyuncu kalitesi de var Fenerbahçe’nin. Ama kısa sürede çok büyük reaksiyon göstermeleri gerekiyor. Önceki yıllarda, böyle ağır yenilgiler sonrası reaksiyon gösterdiklerini görmüştük. Oynanan basketbol, oyuncuların beden dili hiç umut vermiyor ama bu takımın yaptıklarını hatırlayınca insan umudunu da kolay kolay kaybedemiyor.

YORUM YAZ