MENÜ

Fener zirve aşkına

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe, 3 gün arayla iki önemli zafer kazanırken, sezon başından bu yana katkı alamadığı ‘bench’in verimli oyunuyla sonuca gitti: 94-74. Cuma günü Anadolu Efes’i Euroleague’de deviren Sarı- Lacivertliler, bir başka Euroleague takımı Darüşşafaka Doğuş’u bu kez ligde yendi, zirveye ortak oldu.

Bench katkısı büyüktü

Efes maçının yıldızı Melih Mahmutoğlu, kenardan gelip 1/1 iki sayı, 3/3 üç sayı isabeti ile hiç kaçırmadan 11 sayı atarken, 18 yaşındaki Ömer Faruk da, yine hiç kaçırmadan 7 sayılık katkı yaptı. Kaliniç hariç forma giyen 11 oyuncu da (Egehan dahil), skora katkı yaparken, bu durum zorlu Top 16, lig ve kupa öncesi, coach Obradovic’in elini kuvvetlenirdi. Maçın başından itibaren oyunda ağırlığını hissettiren Fenerbahçe’de ‘as’ oyuncular Datome ve Dixon toplam 29 sayıyla alışıldık katkıyı yaparken, Sloukas ve Antiç’in yokluğunda ‘yerli’ oyuncuların taşın altına elini sokması önemliydi. Nitekim, Melih ve Ömer Faruk’un yanı sıra Berk de 4 sayının yanına 5 asist eklerken, Barış 2/2 üçlükle her zaman hazır olduğunu gösterdi. Keza Hickmann’ın her geçen hafta özgüven kazanması, fiziksel olarak hazır olması, ağır bir sakatlıktan çıktıktan sonra mental olarak da kendine gelmesi, Kanarya için bir artı oldu.

Daçka istikrarsız

Darüşşafaka, hafta içinde Kızılyıldız’ı yenip, ilk Top 16 galibiyetini almasına rağmen, hâlâ istikrarı yakalayamadı. İnişçıkışlar devam ediyor. Ligdeki sıralama açısından onlar için de önemli bir maçtı ama Fenerbahçe’ye bu yıl 2. kez yenilip ilk 4 yolunda ağır bir darbe aldılar.

YORUM YAZ