MENÜ

Fener ve Efes'te söz savunmanın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Son yıllarda eşine az rastlanır bir ‘geri dönüş’ yaptı Anadolu Efes. 15 sayılık farkı sadece bir periyotta kapatıp öne geçtiler. Savunma alışkanlık işi. ‘Hadi savunma yapalım’ dendiğinde yapılmıyor bu meret.
Efes, ilk yarı potasında 49 sayı görmesine rağmen ikinci yarı öyle bir müdafaa yaptı ki, Malagalı oyuncular bırakın basket atmayı, potayı bile görmekte zorlandılar. 16 hücum ribaundu vermeseler maç buralara kadar bile gelmezdi. 3. çeyrekte yapılan müthiş müdafaa ve o moralle atılan 7/8 üçlükle gelen 23-8’lik seri, Efes’i ipten aldı. Cedi’nin son çeyrekte üst üste attığı 8 sayı, Jenning, Draper ve Perperoglou’nun üçlükleri takıma hayat verdi. Büyük umutlarla gelen Heurtel yine etkili olamadı. Efes için ‘savunma takımı’ diyoruz. Heurtel ise hep hücum takımlarında oynadı. Hızlı basketbolu seven bir tarzı var. Yarı saha basketboluna alışması zaman alabilir. Bir de savunma yapamayınca, Draper ve Doğuş’un önünde değil, arkasında kaldı. Son derece keyifli bir maç ve Efes izledik. İvkoviç, karakterini takıma yansıtmış. Son derece inatçı ve pes etmeyen bir takım görüyoruz bu sene. Kötü de oynasalar, hep oyunun içindeler...

Fener hayata döndü

Obradoviç, bazı doğru hamleler yapınca Fenerbahçe, zorlu Rusya deplasmanından zaferle döndü. Obradoviç, Fenerbahçe’nin başında Top 16’da ilk deplasman galibiyetini aldı. Goudelock maça kenarda başlarken, Zizis’in yanında oyun görüşü olan ikinci isim Emir sahadaydı. Nitekim Emir 3 asist yaparken, hücumda katkı verdi. Takımın birinci skor opsiyonunun Bogdanoviç olması, Goudelock’un dakikalarının azalması gerektiğini belirtmiştim. Kenardan gelen Goudelock, ara sıra 1’e 5 hücum etse de, daha doğru zamanlarda topla buluştu, savunması yine evlere şenlikti ama bu kez zarardan çok faydası oldu. CSKA’yı 74, Nizhny’i de 60 sayıda tutmak savunma konsantrasyonunun göstergesi. Fenerbahçe’nin başarılı olabilmesi için savunmadaki bu kararlılığı ve motivasyonu her maç üst düzeyde sergilemesi gerekiyor. Çünkü onlar Efes gibi savunma yapma alışkanlığına sahip bir takım değiller. 14’te 5 serbest atış oranını açıklamak imkansız. Bu nedenle CSKA maçı kaybedildi. Hadi Vesely’den umudu kestik ama ya diğerleri!!!

YORUM YAZ