MENÜ

Fener nihayet!

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, Euroleague’in 16. hafta maçında Olympiakos’ı evinde 84-77 mağlup etti. Bu sonuçla kötü gidişatına ‘dur’ diyen Fenerbahçe Beko, 3 maç aradan sonra galip geldi.

Haberin Devamı

Son 8 maçta 7 yenilgi alan Fenerbahçe Beko’nun dişine göre bir rakipti Olympiakos... Nitekim neredeyse bütün maç Sarı-Lacivertliler’in istediği şekilde gitti. Guduriç’in varlığı, sahada basketbol aklı bulunan bir fazla oyuncuya sahip olmasını sağladı Fenerbahçe’nin... Aylardır maç yapmayan Guduriç, istatistiksel olarak katkı yapmasa da, bence ilerleyen haftalarda liderlik anlamında fayda sağlayacaktır. Vesely’nin inanılmaz performansı, De Colo’nun asistleri, Pierre’in oyunun her yönünü mükemmel oynaması ile Fenerbahçe için kolay bir galibiyet geliyor gibiydi. Ama öyle olmadı. Özellikle de son periyotta. Sarı-Lacivertliler basketbol oynamayı unutunca ve 1. dakikadan itibaren yediği benzer üçlüklere çözüm üretemeyince fark, 16 sayıdan bir anda 1 sayıya indi.

Vezenkov’un 5, rakibin toplamdaki 15 üçlüğü, Kokoskov’un son bölümü oyun kurucusuz oynama riskini alması galibiyet aklının ucundan bile geçmeyen Olympiakos’u bir anda maçın içine soktu.

Haberin Devamı

Soru işaretleri

Neyse ki son bölümlerde Vesely, gecenin kahramanı olmayı hak edecek savunma ve asist performansı ile zaferi Fenerbahçe’ye getirdi. Kazanmak güzel ama Olympiakos’u bile bu kadar farklı öndeyken zor yenebilmek, yine kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. Haftaya Asvel maçı da kazanılırsa, matematiksel olarak iddia ve umutlar devam edecek...

YORUM YAZ